Era qüestió d'hores que el fitxatge de Pedro Alcalá pel Girona fos una realitat. Que el central murcià jugaria a Montilivi aquesta temporada era vox populi i només mancava que el Girona trobés la fórmula per a comprar-lo al Llagostera. Finalment l'operació es va tancar ahir amb un acord entre els dos clubs gironins de Segona A pel qual el Girona pagarà al Llagostera uns 150.000 euros per Alcalá. El murcià signa un contracte per quatre temporades amb l'entitat de Montilivi que passa a ser el propietari dels drets del jugador. El Girona s'ha estimat més arribar a un acord amb el Llagostera que no pas fer-se amb el jugador mitjançant la fórmula del Manchester City. La clàusula de rescissió de 400.000 euros per a un club espanyol que tenia Alcalá en el seu contracte amb el Llagostera va fer que el Girona plantegés inicialment la possibilitat d'incorporar-lo a través d'una cessió per part del City. El preu de la clàusula baixava a només 100.000 euros en el cas que el murcià anés a un club estranger. Finalment l'operació s'ha tancat amb un traspàs directe entre el Llagostera i el Girona per 150.000 euros. D'aquesta manera, almenys de moment, el Manchester City queda al marge de l'operació ja que els cèntims del traspàs els desemborsa el Girona. No seria de descartar però que a curt termini, el jugador passi a ser propietat del City. El Llagostera veu amb aquesta transacció com li entren 150.000 euros de cop a la caixa. A més a més, el club de la Costa Brava es reserva el 10% d'una possible futura venda que pugui fer el Girona.

Amb l'arribada de Pedro Alcalá, de 26 anys, l'entrenador blanc-i-vermell, Pablo Machín veu complert el seu desig de reforçar l'eix defensiu. Alcalá s'afegeix a Richy, Lejeune, Kiko Olivas, Marcelo i Mas com a centrals de la plantilla. El defensa nascut a Mazarrón aterra a Montilivi després de fer una excel·lent temporada amb el Llagostera on va ser un dels millors jugadors del curs (33 partits i 2 gols). Format al planter del Màlaga amb qui va debutar a Segona A (06-07) amb 17 anys en un partit contra el Salamanca (0-0), era considerat una de les perles del planter del club de la Rosaleda. No obstant això, mai va explotar i va ser cedit consecutivament a l'Alcorcón (07-08), Marbella (08-09) i Real Unión d'Irun (09-10 a Segona A). El Getafe l'incorporaria pel seu filial (10-11) i després també ho faria l'Almeria (11-13) però en cap dels dos clubs debutaria amb el primer equip. Malgrat que el Múrcia (13-14) el va rescatar per Segona A, Alcalça tampoc gaudiria d'oportunitast (només 9 partits). Va ser el curs passat a Palamós amb el Llagostera quan es va veure la millor versió del de Mazarrón.

Col·locació, potencial aeri (1,96 metres) i capacitat d'anticipació fan d'Alcalá un central molt complet que també és un consumat especialista tant de cap a pilota aturada com en els llançaments de falta des de la llarga distància. I és que Alcalá s'afegirà a Àlex Granell, Rubén Alcaraz i Richy Álvarez com a candidat a efectuar les faltes al frontal de l'àrea.

Rere els passos de Moreno

El traspàs de Pedro Alcalá és el segon que realitza el Llagostera en tota la seva història. El primer va ser ara fa tres temporades quan va vendre Àlex Moreno al Mallorca. El preu d'aquella operació va ser d'uns 40.000 euros. Sense cap mena de dubte, els 150.000 euros, més IVA, que rebrà el club de la Costa Brava són una xifra important per a seguir mantinguent equilibrada la salut econòmica de l'entitat.