La primera garrotada de la temporada va arribar només començar. L'estrena del que ha de ser un nou curs il·lusionant i emocionant va acabar amb un gerro d'aigua freda pels poc més de 3.500 espectadors que es va acostar dissabte a Montilivi. Segurament Pablo Machín va lamentar que es parlés més del Manchester City i dels fitxatges de luxe com Borja García i Sobrino durant la setmana que no pas del partit contra el Numància. El cas és que en el primer partit del curs 2015-216 del Girona a Montilivi, els tres punts van volar cap a Sòria. El gol de Pablo Valcarce al minut 94 va deixar amb un pam de nas una afició gironina que entre el tram final del curs passat i el partit de dissabte va de disgust en disgust. I és que des que un gol de Fran Sandaza va derrotar en el derbi el Llagostera (1-0) el passat 24 de maig, el Girona ha vist com el Lugo li frustrava l'ascens (1-1), el Saragossa li remuntava un 0-3 (1-4) i el Numància dissabte el deixava sense cap punt al darrer instant (2-3). Una ratxa anecdòtica però que el Girona necessita corregir de seguida per a agafar el pols a la competició.

La primera desfeta d'aquesta temporada com a local va arribar en el primer partit. Aquest fet no succeïa des del curs 2011-2012. Aquell any, de la mà de Raül Agné, el club va fer una forta inversió econòmica en jugadors però l'estrena de la competició contra l'Elx a Montilivi, va rebre un repàs considerable (1-4). L'equip d'Agné no aixecaria el vol fins a l'arribada de Javi Salamero -tercer entrenador després d'Agné i de Josu Uribe- al darrer terç de campionat. El lloretenc salvaria l'equip del descens amb una espectacular remuntada. També es va perdre en l'estrena de la temporada 2009-2010. L'era Cristóbal Parralo va començar amb mal peu en el partit contra el Cartagena -acabat de pujar. Els murcians van imposar-se per la mínima (gol de De Lucas) en un partit en què Gerard López va fallar un penal. Aquell exercici, el Girona el salvaria in extremis gràcies a l'històric penal de Kiko Ratón en el partit contra el Múrcia de la darrera jornada.

Les primeres derrotes a casa trigarien més a arribar en els altres cursos a Segona A. En el curs del retorn (08-09), després d'un inici il·lusionant amb victòria contra l'Alacant (3-0), empat a Albacete (1-1) i triomf a la Copa del Rei al Nou Estadi de Tarragona (0-2) el Girona cauria al segon partit de Lliga a l'estadi contra el Salamanca (0-1). En la temporada 2010-2011, va ser en el tercer partit a Montilivi en què el Girona va concedir la primera derrota. El rival va ser el Vila-real B que va remuntar un 2-0 (gols de Chechu Flores i Ranko Despotovic) per imposar-se finalment (2-3).

L'any del play-off amb Rubi a la banqueta, Montilivi va ser un autèntic fortí fins a la jornada 15. Els gironins van acumular sis victòries i un empat abans que l'Elx , en un partit que decidia el primer lloc de la classificació els castigués amb un 0-1 (gol de Powel) en un partit on el Girona va merèixer força més sort. El curs següent (2013-2014), amb l'asturià Ricardo Rodríguez a la banqueta, el Girona superaria l'Alabès i empataria amb el Numància abans de perdre contra el potent Las Palmas (0-2) amb dos gols als compassos finals del partit. Per acabar la temporada passada, el Girona de Pablo Machín no va conèixer la derrota fins al tercer partit (jornada 5) quan el totpoderós Betis no es va deixar intimidar per l'ambient de l'estadi gironí i va remuntar el gol inicial de Felipe Sanchón per imposar-se al final (1-3).