«Primer de tot humilitat, que si no, ja sabem què passa. L'objectiu del Girona és la permanència». Amb aquestes paraules el director esportiu del Girona Quique Cárcel rebutjava dilluns l'etiqueta d'equip candidat a l'ascens a Primera. Un missatge clar i coherent amb la línia històrica del Girona que contrasta amb el nivell de la plantilla que ha aconseguit configurar. I és que, sobretot arran de l'arribada a l'equip dels jugadors cedits pel Manchester City (Lejeune, Sobrino i Nwakali), i de Borja García (Còrdova) i Pedro Alcalá (Llagostera) l'equip ha fet un salt qualitatiu important.

Negar-ho és no voler admetre una realitat que diu que el Girona enguany compta amb una plantilla ampla i plena de recursos per donar i per vendre depenent del que desitgi Pablo Machín per a cada partit. En futbol, i el Girona ho ha comprovat en diverses temporades, una plantilla de noms no garanteix res. Sinó que ho preguntin a Raül Agné (11-12) o a Josep Maria Nogués (04-05). Sigui com sigui i aliè a qualsevol tipus de pressió, Machín té la missió aquest curs de treure el màxim de suc possible dels jugadors que ha posat a la seva disposició Cárcel.

Ha estat un estiu mogut amb força baixes i també moltes altes. L'Espanyol va començar sent la principal via d'entrada de jugadors amb les cessions de Clerc, Jairo i Germán Parreño i el fitxatge de Llonch, però les darreres setmanes el Manchester City ha agafat el relleu i des del club anglès han aterrat a Montilivi Sobrino, Nwakali i també Lejeune (fitxat i cedit). Les bones relacions amb l'Espanyol han estat habituals els darrers anys però l'entesa amb el City ha sorgit arran de la compra del club per part de l'empresa TV Sport Events amb la mediació de Pere Guardiola. Sense cap acord signat entre els dos clubs, les bones relacions entre el de Santpedor i els dirigents del club anglès (Ferran Soriano, Begiristain) han facilitat les operacions. Des de Montilivi ningú parla obertament d'acord estable entre entitats però sí que admeten una bona «sintonia».

La fórmula de fitxar jugadors joves per cedir-los a equips més petits no és gens nova per al City. El club anglès compta amb un grapat de jugadors escampats arreu d'Europa perquè vagin fent-se per si mai arriben a explotar i tenir nivell de Premier League. En aquest sentit, Lejeune, Sobrino i Nwakali aquest estiu han passat a afegir-se la dotzena llarga de jugadors del seu equip reserva (filial) que el club anglès té repartits. Mengen a part els Dzeko, Jovetic i Denayer, homes del primer equip que aquest estiu han estat cedits a Roma, Inter i Galatasaray respectivament. El City , a més a més, té un acord amb el New York City, en aquest cas sí que signat, el qual és el seu club satèlit als Estats Units. Allà hi han arribat cedits aquest estiu el gallec Angelino Esmorís i l'anglès Facey. A Europa, Holanda ha acollit tres citizens aquest estiu. L'irlandès de 19 anys Byrne ha aterrat al Cambuur i els ghanesos Agyepong i Naah al Twente i NAC?Breda, respectivament. Naah, de 19 anys, va jugar el curs passat a Noruega al Strømsgodset, club on també hi juga el ghanès Bismark Boateng des que el City el va fitxar el 2012. A Bèlgica, concretament, al Genk, el City hi té el davanter turc de 18 anys Enes Ünal fitxat aquesta mateix estiu del Bursaspor. A la lliga francesa, hi són el pivot malià Seko Fofana que el curs passat ja va jugar a préstec al Fulham. De la seva banda, el Lille compta amb el ghanès Yaw Yeboah, de 20 anys. Per últim, l'internacional sub19 frances Ntcham juga enguany al Genoa italià.

El nigerià Nwakali viurà a Montilivi la segona aventura lluny de Manchester després que el curs passat deixés a mig fer una cessió al Màlaga signada fins el 2017. La via d'entrada del City a l'estat va ser doncs primer el Màlaga i és ara Girona el destí pel qual aposten Soriano i Begiristain per deixar els seus joves talents. A banda de Nwakali, via City han arribat a Montilivi dos jugadors d'un perfil diferent als que tenen escampats arreu. Sobrino (23 anys) i Lejeune (24 anys) són jugadors que ja tenen certa trajectòria al futbol professional i que la famosa «bona sintonia» amb els propietaris del Girona els ha dut a vestir de blanc-i-vermell. Tots tres competiran enguanya a la Lliga Adelante on també hi serà el ja excitizen Pozo, davanter andalús que va fitxar l'Almeria dilluns per mig milió.