La temporada passada, Pablo Machín ho tenia claríssim. Comptava amb un bloc de 14-15 jugadors al qual es va afegir Pablo Íñiguez ja al final i no hi havia maneres de fer-lo canviar d'idea. Ja podien estar al límit els jugadors titulars o entrenar molt bé els suplents que el tècnic sorià tocava amb comptagotes el seu equip de confiança. El resultat el coneix tothom:?el Girona es va quedar a dos minuts de pujar a Primera i diversos jugadors es van situar a l'apardor. Al final el club ha aconseguit retenir la majoria de titulars del millor any de la història com Becerra, Lejeune, Pons o?Granell i tan sols ha perdut quatre jugadors dels intocables. Sandaza va ser convençut per la llaminera oferta del Tòquio, Juncà ha marxat a Primera amb l'Eibar, després de no poder-ho fer amb l'Elx, on sí que ha trobat lloc Cifuentes, i Ramalho ha tornat a l'Athletic mentre es recupera d'una greu lesió.

L'immobilisme a l'hora de gestionar la banqueta o, més ben dit, manca de confiança de Machín envers alguns jugadors va fer que homes com Juanlu Hens, Bordas, David Garcia o Christian Aflonso passessin gairebé desapercebuts. La manca de protagonisme el curs passat ha fet que a molts dels jugadors assenyalats per Machín els hagi costat trobar equip. Tant és així que amb el mercat tancat, Cristian Gómez, Gerard Bordas i Christian Alfonso han quedat penjats. Tots tres confien poder-se reenganxar a algun equip ja que en estar a l'atur, ho poden fer en qualsevol moment sense haver d'esperar al gener. Un cas diferent és el de David Garcia (11 partits, 244 minuts). El manresà, de 34 anys, va ser temptat per l'Olot però al final sembla haver-se decantat per penjar les botes. Tampoc té equip Jorge Palatsí. Lesionat al genoll durant un entrenament dies abans de la tornada del play-off contra el Saragossa a casa, Palatsí va haver de passar pel quiròfan cosa que el va deixar sense opcions de fitxar per cap equip durant l'estiu. El castellonenc està retallant terminis i és a la recta final de la seva recuperació, que fa a Montilivi. Malgrat tot, equips com l'Osasuna, es van desdir d'incorporar-lo a causa de la lesió.

El cas de Gerard Bordas és si més no curiós. L'arribada de Machín a Montilivi a finals del curs 13-14 va suposar la foscor màxima per al manresà, que va passar de ser titular i pitxitxi de l'equip a ?desaparèixer de les convocatòries. El curs passat Bordas tan sols va jugar 4 partits (62 minuts) essent sempre l'últim recurs del sorià.

A causa del seu perfil ofensiu i de poc sacrifici defensiu, Cristian Gómez (8 partits i 277 minuts) i Christian Alfonso (12 partits i 330 minuts) van topar frontalment amb els conceptes de Machín. Cedits a Montilivi per l'Espanyol, tots dos van rescindir el contracte amb el club blanc-i-balu dilluns i ara es troben sense equip. Cristian Gómez va tenir l'oportunitat d'anar a l'Elx però s'ha estimat més esperar que es tanqui alguna de les propostes que té per sortir a jugar a l'estranger.

Sí que ha trobat lloc, això sí a Segona?B, Juanlu Hens (6 partits, 101 minuts). El migcampista cordovès ha tancat una etapa de quatre temporades a Montilivi i juga ara al Cartagena. Juanlu també va refusar una oferta de l'Elx, amb qui ja ho tenia tot emparaulat. Amb presència en 20 partits però en tan sols 3 de titular, Jandro Castro també ha dit adéu a Girona aquest estiu. El capità i emblema de l'equip els darrers anys, no va renovar perquè no entrava als plans de Machín. Als seus 36 anys, l'asturià ha fitxat per l'Huracán València de Segona B.

De la seva banda, Pablo Íñi?guez ha tornat al Vila-real, on alterna el primer equip, amb qui ha anat convocat les dues primeres jornades, amb el filial de Segona B. Per últim, Marc Rovirola, després de no ser renovat, va fitxar pel Llagostera, que l'ha cedit al Fuenlabrada, de Segona B, amb el qual ha estat titular les dues jornades disputades.