El canvi va arribar just després del gol de Jean Luc, tot i que Machín ja l'estava preparant a la banda des d'uns minuts abans. "Al descans Richy s'havia queixat d'algunes molèsties i hem preferit fer el canvi, perquè així l'Alcalá també va entrant", va explicar després del partit un tècnic que divendres ja havia tingut bones paraules respecte a l'excentral de Llagostera i la seva adaptació. Entrant per Richy, Pedro Alcalá va jugar al mig de la línia de tres centrals i només el pas dels minuts deixarà veure si Machín pensa en ell per aquest lloc o ho fa més en la de central dret on l'any passat jugava Ramalho i ara ho fa Kiko Olivas. Si Alcalá s'acaba fent un lloc de titular al mig el damnificat podria acabar sent Richy, un dels capitans i homes més forts del vestidor de Montilivi.

"L'entrenador m'ha dit que sortís i jo ho he fet. No tinc problemes per jugar al mig, allà has de marcar una mica la sortida de l'equip i ho he intentat fer", va dir al final del partit un Alcalá que va ser el penúltim fitxatge que va fer el Girona aquest estiu procedent del Llagostera. El defensa semblava que havia d'arribar cedit pel Manchester City, que el compraria primer al Llagostera, però al final els dos clubs gironins van arribar a una entesa pactant un traspàs de 150.000 euros que beneficiava a les dues parts i alleugeria molt els temps.

Ahir a Tarragona, Alcalá va fer el seu debut i ara podria tenir més minuts dimecres a la Copa on Pablo Machín ja ha anunciat que farà rotacions. "És una competició diferent, però el que es tracta és d'anar jugant partits per agafar la forma com a equip i, jugui que jugui, intentarem tornar i guanyar", va dir el jugador.