Recordaran els bons aficionats al Girona que un dels casos més esperpèntics que el club ha protagonitzat en aquestes vuit temporades a Segona A ha estat el fitxatge de Calle, la temporada 2009/10. Per fer-ne memòria ràpida, Josep Gusó i Javi Salamero varen tenir una tarda de molta feina el 31 d'agost de 2009, amb les arribades d'Almirón, Sarmiento i Calle, tot i que aquest últim va ser inscrit passades ja les dotze de la nit i per tant, fora de termini. Resultat de tot plegat? Que Calle -un dels fitxatges més cars d'questes vuit temporades- es va passar quatre mesos en blanc abans de poder debutar.

Això és pràcticament el mateix que aquesta semana ha repetit Florentino Pérez amb el porter David De Gea. O sigui, que allò que a Girona en aquell moment va semblar -i va ser- tot un esperpent, ara ho ha repetit un club de primera fila mundial. Amb tot el que això multiplica la sensació de ridícul, per molt que en aquell moment Gusó ho volgués explicar i ara ho hagi volgut minimitzar el president del club blanc, que si vol De Gea també haurà d'esperar al desembre, com Gusó amb Calle.

Aquesta setmana el Girona ha anunciat el fitxatge de Nwakali, migcampista defensiu, que també pot jugar al carril. Aquest serà un home que necessitarà sort a Montilivi si ens fixem en els precedents de jugadors de color que han passat per l'equip en aquests anys, curiosament, tots en la mateixa posició. El bagatge seria: Kitoko, set partits no complets; Agostinho Cà, un sol partit: i Emmanuel Omgba, que no va arrribar a debutar.