Malgrat que semblava, tot d'entrada, que l'impacte d'una ampolla d'aigua a dels àrbitres assistents del dramàtic partit contra el Lugo de la temporada passada acabaria amb una simple sanció de 1.500 euros, finalment serà força més car i problemàtic per al Girona. I és que després que aquest estiu, la comissió antiviolència instés el Tribunal Administratiu (TAD) de l'Esport a revisar la sanció inicial fixada pel Comitè de Competició, el càstig va passar a 3.000 euros amb l'afegit del tancament parcial del sector de graderia del Gol Sud des d'on va ser llançada l'ampolla. El club va acatar la resolució del TAD i va estimar-se més no presentar recurs i al final serà diumenge contra l'Osca quan complirà la sanció. Sí que va demanar un escrit aclaridor sobre el tancament parcial de la graderia el qual ja ha tingut resposta.

Finalment, tot el sector F del Gol Sud serà clausurat i els 598 abonats que ocupen aquestes localitats seran els grans damnificats. «Són els principals afectats. Per culpa d'una persona paguen la resta. És una mala jugada», diu el president Delfí Geli. La sanció deixa clar que aquests 598 socis no podran accedir a Montilivi per cap altra zona fent valer el seu carnet d'abonat. El TAD prohibeix de manera «categòrica i absolutament clara», reubicar aquests socis en un altre sector, lamenta Geli. «Ens podria comportar molts problemes», recorda Geli. Per aquest motiu, el club trucarà tots i cadascun dels afectats per informar-los de la situació. «És el mínim que podem fer, per respecte. Molta gent no ho entendrà i no ho trobarà lògic. Nosaltres tampoc», afegeix un resignat Geli que veu com paguen justos pecadors a Montilivi.

Tot i no tenir antecedents per cap tipus d'acte vandàlic o de violència, el Girona ha rebut un càstig exemplar per part del TAD. La resolució no s'acaba amb el tancament parcial de la graderia sinó que inclou l'exhibició d'una pancarta, en català i en castellà, amb el lema «Respectar els àrbitres és respectar l'esport». Els escrits tindran una mida de 12 metres de llargada per un d'alçada i seran ben visibles a la zona clausurada del Gol Sud.

El club va emetre un comunciat ahir a la tarda per informar que la sanció es complirà diumenge en el qual lamentava «profundament» el mal que el càstig fa als seus abonats que «sempre han tingut un comportament irreprotxable». Malgrat que el Girona va posar a disposició dels Mossos d'Esquadra imatges i vídeos del moment del llançament de l'ampolla, l'autor material encara no ha estat identificat.

Preus populars

Segurament amb vistes d'atenuar la situació que generarà la sanció i conscient que probablement perdrà més de mig miler d'aficionats diumenge, el Girona va fer pública ahir una campanya de preus reduïts. Amb el lema «Vine a l'estadi pel pont de la Diada», el club ha fixat preus molt populars per veure l'Osca diumenge (12.00). «Encara és estiu i confiem que com que és diumenge al matí hi hagi gent que es pugui animar. Posem facilitats als aficionats perquè puguin venir també en família», assegura Geli. D'aquesta manera el preu de les entrades per matx contra els aragonesos serà:?5 euros als Gols, 10 euros a Preferent i 20 a Tribuna.