Quatre dies després d'haver-hi encaixat la segona derrota consecutiva de la Lliga, el Girona torna aquest vespre al Nou Estadi de Tarragona per enfrontar-se al Nàstic, ara amb el bitllet a la tercera ronda de la Copa en joc. Mata, Sobrino i Aday són baixa segura a l'equip de Pablo Machín, per diverses molèsties, segons va admetre el propi tècnic. Avui, després de l'entrenament de Montilivi, s'anunciarà la llista de convocats on en principi ja hi podran ser Coris i Mas, i també jugadors del filial com Serrano i Juanpi, que ahir ja es van exercitar amb el primer equip a Peralada. Machín està pendent de l'estat físic d'Eloi per determinar si se'l pot endur.

Machín té clar que «la prioritat» és la lliga, però no fa fàstics a la Copa. I menys ara, quan la temporada tot just arrenca, i per a ell aquesta competició li dóna l'oportunitat de veure en acció pràcticament tots els membres de la plantilla. Perquè avui, tant el Girona com el Nàstic, oferiran uns onzes molt diferents als que es van veure dissabte. Tot i els canvis, ningú renuncia a res. L'entrenador del Girona va explicar que «hem de ser professionals i volem sortir a guanyar per seguir a la competició. Si després ens toca un desplaçament complicat en la següent eliminatòria ens haurem de conformar, però també pot ser que puguem regalar un partit més a Montilivi als nostres seguidors». Homes com Alcalá, Borja García, Parreño, Jairo i Pol Llonch estan cridats a ser titulars aquest vespre.

Esperant Sobrino

Qui està descartat, en canvi, és Rubén Sobrino, segurament el fitxatge que més expectació ha generat aquest estiu per tots els condicionants que va tenir. Machín va explicar que no sap quan podrà fer debutar l'exdavanter del Ponferradina: «està treballant al marge de la dinàmica de grup i fins que no el vegi, per mi és una baixa de llarga durada». Després ho va matisar, explicant que «vull dir que no sé si el tindré a punt d'aquí una o dues setmanes, tot i que jo ja el voldria ara». La baixa de Mata a Tarragona és «per precaució, preferim no forçar-lo», mentre que Aday té una ruptura a l'adductor que també li pot posar en perill la visita de l'Osca en lliga el diumenge.

Sobre l'eliminatòria en sí, Pablo Machín va explicar que «els plantejaments tàctics seran els mateixos que dissabte, però segurament canviaran els jugadors. Tant ells com nosaltres tenim un esquema de joc clar. M'espero un Nàstic intens i amb confiança pels seus últims resultats jugui qui jugui». L'entrenador, en aquest sentit, va reclamar que el Girona ha de mostrar la seva cara més ambiciosa: «tenim un senyal d'identitat que és que no anem a especular i que anem a pels partits. Sempre volem guanyar». Sobre què cal millorar respecte al partit de lliga de dissabte va apuntar que «nosaltres vam aportar, segurament, més que ells, però el Nàstic va saber aprofitar les contres i en aquest sentit no vam estar prou ràpids, o intensos».

El plantejament local

Pel bàndol local, Vicente Moreno, entrenador del Nàstic, també presentarà un onze completament diferent al que va saltar al camp dissabte. D'entrada té les baixes d'Àlex López, Xisco Muñoz i Gerard Valentín, lesionats contra el Girona en el partit de Lliga. «Donem el màxim valor a la Copa del Rei. Intentarem gestionar els jugadors i més sabent que dissabte tenim partit i poc temps de descans», va assenyalar ahir en la prèvia del partit el tècnic.

Presumiblement l'equip que formarà d'inici serà amb Tomeu Nadal a la porteria, acompanyat en defensa per Calavera, al lateral dret, Iago Bouzón i Manolo Martínez de centrals, i Mossa al lateral esquerre. El doble pivot serà ocupat per Gal Arel i Sergio Tejera, mentre que Palanca, Rayco i Naranjo podrien acompanyar en atac un Marcos de La Espada, que ha de fer un pas endavant després de la lesió d'Àlex López.