Ja fa gairebé mig any que és al Girona. Com estan sent aquests primers mesos?

Vaig arribar a finals d'abril durant el procés de compravenda per veure si la situació era la que havíem acordat. Un cop acabada la temporada se'm va nomenar director general. Realment ha estat molt intens aquest període perquè ha coincidit amb l'època de fitxatges, tancament de patrocinis... Intens però molt il·lusionant.

En quin moment li diuen que ha d'entrar al Girona?

Van parlar amb mi a finals de març per dir-me que hi havia aquest procés i que volien comptar amb mi per entrar al club, primer, com a persona de confiança de la nova propietat, per analitzar la situació interna del club. Jo treballava a la LFP i per mi era il·lusionant entrar a un club de futbol, i més a Catalunya.

Es va trobar el club gaire desendreçat quan va arribar?

No m'agradaria fer cap valoració negativa del que hi havia. "bviament la situació era complicada perquè s'estava sortint del concurs de creditors. Jo buscava punts de millora que anirem aplicant amb el temps. No es pot fer tot de cop. Hem reforçat àrees que calia potenciar. Els ingressos poden créixer més i són vitals per això creiem que l'àrea de màrqueting té molt de marge de milora. També hem reforçat l'àrea social perquè hem d'estar molt a prop de l'abonat. Tenim una cap d'operacions, l'Helena Sanjosé, que s'encarregarà de l'explotació dels dies de partit per millorar l'assistència.

Els francesos Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret (TV?Sport Events) són els propietaris del club i Pere Guardiola n'és un assessor extern. Qui és que el ve a buscar a vostè i com funciona aquesta estructura?

A mi em truca en Pere.?El conec de fa anys i m'explica el projecte. Em va dir que assessorava una empresa francesa per comprar la majoria d'accions del Girona. Em va recomanar per fer l'auditoria interna i després entrar-hi amb un càrrec directiu.

Boudjemaa i Dutaret han tornat a trepitjar Montilivi o se'n mantenen un xic al marge?

Ells confien molt en en Pere com a assessor i en mi, que porto el dia a dia. Hi parlo freqüentment, però de reunions fa temps que no en fem.

I en Pere Guardiola sol venir?

Anem parlant, sí. Ens veiem.

Com ho veuen els propietaris tot plegat fins ara?

Bé. Fa poc temps que hi som. Estem assolint els objectius que teníem a curt termini i que vam presentar a la junta. Estem recuperant massa social i també millorant els ingressos de patrocini. De moment tenim el doble del que hi havia l'any passat per aquestes dates.

Què ha dut TVSE Futbol a comprar el Girona?

És un club estabilitzat a Segona A i amb opcions reals d'haver pujat els darrers anys. El futbol espanyol ocupa un bon lloc a nivell mundial i era una bona oportunitat. Entren perquè creuen en aquest projecte a llarg termini.

El procés de venda va ser tan feixuc com va semblar des de fora? Hi havia moments que feia la impressió que Delgado no volia vendre.

Jo no era a les negociacions. Sí que sé que al principi estaven a prop de tancar-ho, després es van retirar, llavors van haver-hi canvis de condicions, i al final van arribar a un acord. Passa a tots els processos de compravenda.

Coneix Josep Delgado?

Hi he tingut converses. Tinc contacte períodicament amb ell. De vegades parlem perquè representa el 17% de la propietat i té un vot al consell. Per tant, de tant en tant comentem alguna cosa.

Que persones del seu cercle més proper com David Hugas o Olga Melekhova hagin seguit treballant al club era per alguna clàusula al contracte de venda?

Ja no són al club des d'aquesta setmana. Tot porta un procés. Acabava d'arribar i havia de veure les tasques de cadascú. Al final es fan les valoracions en funció del que creguis. No hi havia cap clàusula.

Quin va ser el preu de venda final?

Això és confidencial.

Els nous propietaris han invertit gaires diners al projecte?

Aquest primer trimestre, amb un pressupost limitat per la Lliga, teníem l'objectiu de fer la millor plantilla possible. El tema inversions el començarem ara.

Abans de tancar-se l'arribada de TVSE Futbol, l'argentí Ricardo Pini va estar a punt de comprar el club. Saben res de la denúncia que va presentar als jutjats al·legant que el club ja era seu?

No podríem estar aquí si el club no fos nostre. Això ho porta el CSD. Estem inscrits a la Lliga i TVSE Futbol és el propietari.

Que el nou Consell sigui només de 5 membres, i dos dels nous consellers hagin vingut de Barcelona vol dir que costa que la gent d'aquí s'impliqui?

No és de mínims. De moment vam fer el que marcaven els estatuts, que era fer-lo de 5 persones. Volíem un consell molt executiu. Pot créixer, i és possible que passi durant l'any. Hi ha en Salvador (Capdevila) que hi ha estat molts anys i és una referència a Girona. Que jo sigui de Barcelona no es pot canviar. Es va decidir així. La propietat va decidir que jo hi fos perquè el consell anés alineat amb els càrrecs executius del club.

Volien que Delfí Geli hi fos?

Estem molt contents amb ell. Jo com a president del Consell tinc unes tasques i vam trobar l'encaix amb en Delfí. És una persona que ha estat a totes les àrees del club. Ens interessava molt. Té la funció de president operatiu i és la cara visible i institucional del club.

Qui mana, vostè o Geli?

Són tasques diferents. Ens complementem molt bé.

Durant tot el procés de compra es va parlar molt de Mediapro. Vostè hi va ser i Pere Guardiola també. Quin paper té Mediapro al Girona?

No hi juga cap paper. Vaig ?treballar en una empresa del grup fa vuit anys i en Pere és soci de ?Mediabase Sport, del grup Mediapro. Suposo que aquesta és la vinculació que s'ha trobat, però no hi ha res més.

Els noms de Jaume Roures i Ferran Soriano també són invencions?

Sí, també ho vaig llegir. Totalment. Jo parlo amb en Samir, en Jean Luc i en Pere.

L'objectiu de la nova propietat és fer el salt a Primera?

Al final el nostre objectiu és incrementar la via d'ingressos, que això permeti apujar el límit salarial i fer cada any la plantilla més competitiva. "bviament si invertim més en l'equip, es voldrà que els resultats es vegin reflectits en la inversió.

Entrant en l'àmbit mes personal, li agrada el futbol? Hi havia jugat?

Sí, i tant que m'agrada. Amb els amics, però no a nivell federat.

Molts socis i també antics dirigents diuen que és molt jove per al càrrec. Què els diria?

Ho vam comentar i vam riure, sí. M'ho comenten positivament perquè consideren que puc aportar noves idees. Han confiat en mi i faig la feina el millor possible.

Que els partits de Segona A siguin de Movistar + i es facin en tancat és bo o dolent per al Girona?

Com a club estem contents perquè s'està donant un valor a la Segona A, que creiem que el té. És una competició molt emocionant on cada temporada només pugen tres clubs. Creiem que se li havia de donar el valor que se li està donant ara.