Feia molt de temps que no calia baixar la vista fins a la dissetena plaça de la classificació de Segona A per trobar-hi el Girona. Massa bé havia acostumat l'equip a la seva afició durant l'última temporada, aquella en la que l'ascens es va escapar de les mans quan ja ningú s'ho imaginava. La mateixa en la que Machín i els seus homes sumaven dia sí, dia també, els tres punts en els desplaçaments. Un temps enrere, s'hauria pres la cita d'aquesta tarda a Oviedo (16:00 hores) amb tot el respecte del món, però n'hi hauria molts que donarien per fet que la victòria tornaria cap a terres catalanes. N'hi ha que encara hi confien;?tot just s'han jugat quatre jornades i si bé el vestidor ha patit alguns canvis i que l'equip no és el mateix, el record de l'any passat encara està molt recent. Els números, això sí, no són els mateixos. Una victòria només, poc encert de cara a porteria (són més de 180 els minuts que s'encadenen sense marcar), dues derrotes i els primers nervis que s'instal·len a l'entorn. Tampoc massa sang se n'ha fet:?la Lliga acaba d'arrencar, hi ha molt marge de maniobra i alguns dels fitxatges estrella (com Borja García, Sobrino i Alcalá) encara han d'aparèixer. Si més no, tothom coincideix que caldria recuperar les sensacions del passat i, sobretot, tornar d'Oviedo amb un bon botí sota el braç. Fàcil no ho serà pas. El rival, malgrat venir de Segona B, encadena tres victòries seguides, compta amb una de les millors aficions del territori i té una plantilla d'aquelles que fan goig.

«No ens servirà de res pensar que l'any passat fèiem molt bons partits a fora, però anem amb la intenció de guanyar i volem ser solvents a domicili», deia el dijous Pablo Machín, conscient que el Girona s'haurà d'espolsar des del primer minut la son de les orelles si vol sumar al Nuevo Tartiere. El tècnic no podrà comptar amb el lesionat Borja García (una ruptura parcial del tendó semitendinós dret el tindrà, com a mínim, una setmana més de baixa), Felipe Sanchón ni tampoc amb Aday Benítez, que encara no ha fet net de les molèsties que l'han obligat a descansar darrerament. Rubén Sobrino encara no debutarà i, com va avisar el sorià, ha quedat fora de la llista de convocats. Tot, però, no són males notícies. Si Machín avisava que Javi Álamo podia quedar-se a casa per culpa d'uns problemes al menisc, finalment el de Gáldar ha viatjat. Caldrà veure quin és el seu estat físic, però si és un dels 18 futbolistes citats està clar que té moltes opcions de sortir a l'onze titular. Els joves David Serrano (del filial blanc-i-vermell) i l'atacant Joel Arimany (és juvenil de segon any) també formen part de l'expedició.

Álamo, per tant, té molts números d'ocupar el carril dret, acompanyat per Kiko Olivas, Richy i Lejeune a l'eix de la defensa. Si la passada setmana va ser Coris l'encarregat de jugar per l'esquerra, sembla que Machín tornaria a donar la titularitat a Clerc en aquesta posició i reservar el de Tossa com a revulsiu per si el partit així ho demana. Al mig del camp, accent gironí:?Pere Pons farà de pivot defensiu, reforçat als interiors per Àlex Granell i Eloi Amagat. Al davant, Mata mirarà de refer-se de les errades de l'últim cap de setmana amb l'Osca a la recerca del seu segon gol de la temporada. El seu acompanyant serà Jairo Morillas, titular per primer cop a la Lliga. Felipe, que és a punt de ser pare, s'ha quedat a Girona.

L'Oviedo té les baixes de Jonathan Vila (ruptura de fibres), Verdés (contractura), Koné i Generelo. Héctor Font també és a punt d'estrenar paternitat, però el tècnic Sergio Egea l'ha convocat, com la resta de disponibles.