delfí Geli ha debutat aquesta temporada a

la llotja de Montilivi i com a president de club. I ho ha fet després d'haver estat tota la vida vinculat al món del futbol i durant molts anys, en el nivell màxim. De fet, potser poca gent deu haver caigut en el fet que l'actual president del Girona FC celebra aquesta temporada el vintè aniversari des que va guanyar Lliga i Copa del Rei amb l'Atlètic de Madrid.

Va ser la temporada 95/96 quan els matalassers van assolir el famós doblet, amb un equip on l'onze habitual era format per Molina, Geli, Solozábal, Santi Denia, Toni, Simeone, Caminero, Vizcaino, Pantic, Kiko i Penev. En aquell equip, entrenat per Radomir Antic, també hi tenien molt protagonisme Juanma López, l'argentí Biagini i un altre gironí i ex del Girona FC, Roberto Fresnedoso. Aquella, com ara l'actual Segona Divisió, era una lliga amb 22 equip i 42 jornades i l'Atlètic va necessitar 87 punts per adjudicar-se el títol. Geli va jugar 39 partits i va fer un gol.

Però segurament que la jugada de la temporada per l'actual president del Girona FC, va ser en la final de Copa disputada a Saragossa, contra el FC Barcelona. Una final que va acabar en els seus noranta minuts reglamentaris amb empat a zero i que va necessitar d'una pròrroga, en la qual, una penetració del saltenc per la dreta - a l'estil del que ara se li demana a Javi Álamo- va acabar amb centrada al primer pal i rematada de Milinko Pantic al fons de la porteria. Geli s'emportava el títol. I després la Lliga. Abans de tot això, el saltenc havia jugat al Coma Cros, havia fitxat pel Barça, amb qui va debutar a Primera, i més tard va jugar tres temporades al mític Albacete de Benito Floro.

Després va venir l'etapa dels cinc anys a Madrid, per tornar una temporada a l'equip manxec i finalment firmar tres campanyes a l'Alabès, amb una final europea inclosa contra el Liverpool, que malauradament ell va decidir a favor dels anglesos, amb un gol en pròpia porteria quan només faltaven tres minuts per als penals.

Geli va tancar la seva carrera esportiva al Girona FC l'any 2005, després d'haver estat també quatre vegades internacional. Des d'aleshores, ha estat analista de ràdio en els partits del FC Barcelona, es va vincular al futbol formatiu del GEiEG i ha estat entrenador dels equips inferiors del mateix Girona FC.

Bagatge més que suficient per tenir un bon coneixement de la casa que ara representa, i per asseure's a llotja i poder parlar de futbol amb el màxim coneixement. No tothom pot dir que fa vint anys va fer un doblet, entre d'altres, al costat de Simeone, Molina o Kiko Narváez. Per cert, ahir no devia ser un dia qualsevol per a Geli en la seva visita al camp de l'Oviedo, perquè el seu debut a Primera Divisió el gener de 1990 amb el FC Barcelona, va ser precisament en un partit contra l'equip asturià.