C

ap jugador del Girona va voler qüestionar la tasca arbitral ni queixar-se de la diferència en el nombre de targetes que Arcediano Monescillo va ensenyar als dos equips (7 per al Girona i 2 per a l'Oviedo). Només l'entrenador, Pablo Machín, va fer una interessant reflexió quan va constatar que bona part de la facilitat amb la qual el col·legiat castellanomanxec aixecava el braç per amonestar jugadors blanc-i-vermells era motivada per la pressió del públic. I és que malgrat que des de la tribuna els comentaris de la gent eren del tipus: "avui no hi ha ningú, tothom és a la desfilada o paint el dinar", al Nuevo Carlos Tartiere s'hi van aplegar gairebé 13.000 espectadors a pesar de la competència de les festes patronals i del concert d'Iggy Pop, que va fer avançar el partit de les 20.15 a les 16.00. El públic no va parar en cap moment de pressionar i collar tant els jugadors gironins com l'àrbitre, que va ensenyar alguna groga prescindible.

Que la plantilla no es queixés no vol dir que aprovés les decisions d'un Arcediano Monescillo que, per exemple, va amonestar Richy al llindar de la mitja part perquè Esteban hi va topar. L'acció més polemica i en la qual podia haver-se definit el desenllaç del partit va ser al minut 74. Després que dos minuts abans hagués amonestat Rubén Alcaraz per perdre temps en el llançament d'un servei de falta, el col·legiat li va ensenyar la segona targeta groga per frenar amb falta un contracop de l'Oviedo. La indignació dels gironins va ser màxima perquè es veien patint de valent aguantant amb deu jugadors el darrer quart d'hora en un Tartiere entregat.

L'expulsió d'Alcaraz va alegrar el partit a un públic que feia estona que protestava totes les accions tant de Lejeune com d'Eloi Amagat amb la finalitat de cercar-los la segona groga. Arcediano Monescillo també es va empassar un penal sobre Mata als primers minuts de partit que Machín va reclamar a la conferència de premsa. Al cap d'una estona i ja amb l'1-0 al marcador l'àrbitre, ben col·locat, no va tenir cap dubte a l'hora d'assenyalar-ne un altre, molt clar, de Susaeta a Mata. Granell no perdonaria i empataria el partit. El festival de targetes ja havia començat amb Eloi Amagat i seguiria amb Javi Álamo, també amonestat, mentre que al lateral asturià José Manuel Fernández n'hi perdonava una de molt clara just després de l'expulsió express d'Alcaraz.

Ahir al Tartiere el Girona va tornar a sumar una victòria amb Arcediano Monescillo després de dos mals resultats en els dos darrers partits que el col·legiat castellanomanxec havia dirigit l'equip de Montilivi la temporada passada. L'un va ser la derrota al Toralín contra el Ponferradina (3-0) i l'altre, la tornada del play-off d'ascens contra el Saragossa a l'estadi (1-4). En cap d'aquells dos partits va ser decisiu pel resultat. La passada campanya també va dirigir el Girona en la victòria contra el Tenerife a l'estadi (2-0)