A poc a poc i sense fer soroll, però el primer derbi gironí de la temporada s'acosta. És a tocar i treu el cap per la temporada. Tothom se'l comença a mirar de reüll i dissabte, a un i altre bàndol ja es començava fer bullir l'olla. Girona i Llagostera arribaran a la cita d'aquest diumenge amb estat d'ànims més que diferents. L'eufòria de Montilivi per la victòria a Oviedo contrasta amb la frustració blaugrana després de caure al pou de la classificació a l'encaixar la quarta derrota en només cinc partits. Dues ratxes oposades, dos estats d'ànims. Però en un derbi pot passar de tot, encara que en els dos precedents més recents, la balança s'ha inclinat a favor dels blanc-i-vermells, que jugaran a casa, on encara no han sumat ni una sola victòria.

"Encara no hi he ni pensat. Fins dimarts repassarem el que hem fet malament contra el Tenerife i a partir de dimecres ens hi posarem", deia Oriol Alsina, a qui li queda un munt de feina perquè el seu Llagostera comenci a rutllar. Els blaugrana, com bé definia dissabte el seu entrenador, són "el pitjor equip de la categoria" i només han sumat 3 punts. Dues derrotes consecutives i tan sols 3 gols a favor fan que l'escenari no sigui l'idoni per visitar Girona. Si més no, perquè els de Machín, tot i protagonitzar una arrencada de Lliga un pèl irregular, han tornat a veure la llum amb una victòria de prestigi al camp de l'Oviedo. Els blanc-i-vermells són desens, tenen 7 punts i han aconseguit dues victòries en les cinc jornades disputades del campionat de Segona A.

Ara bé, el que podria semblar una balança que s'inclina en contra dels llagosterencs, es pot igualar si es tenen en compte els mals números del Girona al seu estadi. L'equip rutlla a fora, com ho feia la temporada passada, però les coses no li funcionen de la mateixa manera quan li toca exercir de local. Fins ara, dos partits a casa i un sol punt: derrota amb el Numància (2-3) i empat davant l'Osca (0-0). Tampoc ajuda gaire el rendiment del Llagostera a fora. Fins ara, ha caigut al camp del Lugo (1-0) i també ho ha fet a Albacete (1-0). Com a visitant, no ha marcat ni un sol gol. Els blaugrana són el segon equip menys golejador de tota la Lliga, amb xifres que només milloren els 2 gols a favor del Mallorca. Diumenge, tant un com l'altre equip miraran de millorar els seus números i apuntar-se un triomf que els és vital.