El Llagostera ha sortit aquesta temporada de la cua del rànquing del límit salarial que fixa la LFP fins al punt que es presentarà al derbi de diumenge superant el Girona. Els blaugrana podran gastar aquest any fins a 3,8 milions d'euros en la plantilla, mentre que a Montilivi el marge serà una miqueta més reduït, de 3,6. Aquests números van ser confirmats ahir als clubs en l'assemblea que la Lliga va fer a Madrid, on va quedar ratificat com a principal potència econòmica de la Lliga Adelante un Almeria que podrà destinar 9,7 milions a l'equip. Llagostera i Girona estan separats per l'Albacete en aquesta classificació i tenen per darrere l'Osca, el Nàstic, l'Elx i el Bilbao Athletic.

La LFP marca els límits salarials en funció de la situació econòmica de cada club, de la seva massa social i dels diners que pot generar. El Llagostera ha pogut millorar el seu marge gràcies als seus comptes sanejats;?el Girona també ha pogut apujar el pressupost de fitxatges, però en aquest cas es té en compte que a partir de l'any vinent ha de fer front al conveni de creditors aprovat l'abril passat i això és un element que redueix el marge de maniobra. La presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, en qualsevol cas, explicava ahir que tot i tenir un límit de 3,8 milions «en cap cas ens el gastarem i com a molt arribarem a una inversió de 2,6». El Girona, per la seva banda, està planificant la millora d'alguns contractes a jugadors destacats de la plantilla, fent equilibris per no desviar-se del pressupost que li han designat.

El primer derbi a la llotja

Les forces econòmiques estan igualades, com les esportives. Tant el president del Girona, Delfí Geli, que viurà el seu primer derbi a la llotja, com la màxima responsable del Llagostera, Isabel Tarragó, preveuen diumenge un partit equilibrat que es pot decidir per la mínima. Vet aquí la importància que tots dos donen al fet de poder-se avançar en el marcador. «Serà un duel igualat, amb molt respecte per part de tots dos equips, i on serà important posar-se per davant», deia l'exfutbolista. Per Tarragó «a finals de la temporada passada ja donava per fet que aquest curs no hi hauria derbi perquè el Girona pujaria a Primera, però malauradament no va poder ser. Malgrat que alguns insisteixin en el contrari tenim molt bones relacions i per a nosaltres anar a Montivili és especial, perquè juguem al costat de casa».

Geli havia viscut partits de la màxima rivalitat provincial en la seva etapa de jugador del Girona «a Tercera i a Segona B contra el Blanes, l'Olot, el Banyoles» i a l'elit va viure apassionants Barça-Espanyol i Atlètic-Madrid. Segons ell «són duels especials perquè la setmana es viu diferent i el jugador nota que malgrat haver-hi tres punts en joc, tothom té ganes de guanyar el rival més pròxim». Tarragó, que té l'equip cuer, espera una reacció a Girona: «no sé si és el millor moment per visitar-los però anirem a buscar el triomf».