No hi ha manera. El Girona continua encallat una setmana més a Montilivi. Casualitat o no, lúltima vegada que l'equip de Pablo Machín va guanyar davant la seva afició va ser en el partit de la 40a jornada de lliga la temporada passada contra el Llagostera amb un gol de Fran Sandaza (1-0). Des de llavors, Montilivi no ha tornat a veure una victòria.

En l'última jornada de la temporada 2014-2015, en el partit més important de la seva història, el Girona es va quedar sense pujar després de no passar de l'empat (1-1) contra el Lugo. Aquesta no va ser la darrera ensopegada a Montilivi. En el play-off d'ascens a Primera, tot i oferir una gran imatge en el partit d'anada de les semifinals a la Romareda (0-3), el Girona va tornar a caure només pocs dies més tard de forma escandalosa a casa (1-4), en un partit per oblidar que servia per tancar de forma agredolça una temporada brillant.

Malauradament, aquesta dinàmica negativa com a local, sembla que continua en aquest inici de la present temporada. I és que el registre dels de Pablo Machín després de tres partits a Montilivi, comença a ser preocupant. El Girona només ha sumat 2 de 9 punts possibles. En la segona jornada, i després del triomf a San Mamés contra el Bilbao Athletic (0-1), el Girona va perdre a casa contra el Numància (2-3). Quinze dies més tard, els blanc-i-vermells només van poder empatar (0-0) contra l'Osca. Ahir contra el Llagostera, diferent resultat (2-2), però els mateixos fruits. Només un punt.

Queda molt per jugar, i la lliga només fa que arrencar, però que el Girona no juga amb la mateixa comoditat que ho fa lluny de Montilivi ja és un realitat. No cal fer saltar les alarmes. No n'hi ha motiu. I és que no es pot oblidar que durant bona part de la temporada passada, el Girona tampoc va aconseguir grans resultats a Montilivi. Només una dada. Des de la jornada 12 a la jornada 30 del curs passat, el Girona va jugar 10 partits davant la seva afició dels quals només en va guanyar 3. Dit amb altres paraules, durant aquests deu partits, el Girona només va sumar 14 punts de 30 en joc. Tot i així, els de Pablo Machín van continuar a la part alta de la classificació. I això s'explica pel simple fet que a domicili, i en el mateix tram de la temporada -de la jornada 12 a la 30- el Girona va aconseguir sis victòries lluny de Montilivi.

De moment, aquesta dinàmica sembla que continua aquesta temporada. El Girona porta 8 punts, dels quals 6 els ha sumat com a visitant. Sigui com sigui, si que és cert que dels últims cinc partits a Montilivi, el Girona n'ha tret molt poca cosa. Tres empats, i dues derrotes. És evident que si l'equip vol fer quelcom important aquesta temporada, comença a ser hora de trobar la fórmula per reaccionar i fer-se fort a casa. L'afició té ganes de retrobar-se amb la victòria. La següent oportunitat que tindran els de Pablo Machín per acabar amb aquesta ratxa, i regalar el triomf tan esperat a la seva gent serà d'aquí quinze dies contra l'Almeria. Abans, el Girona haurà visitat el camp del Mirandés d'on haurà d'intentar treure alguna cosa més que un empat.