S'ha d'estar en el lloc i en el moment oportú, perquè si no les oportunitats passen de llarg. Volen. S'esfumen. Qualsevol persona ho sap. Més, un futbolista professional. Aquell que treballa dia rere dia a l'espera de l'alternativa de l'entrenador de torn. Aday Benítez, el comodí per excel·lència d'aquest Girona, un jugador que pot adaptar-se a mil i una posicions, era conscient que, una temporada més, fer-se un lloc al famós 3-5-2 de Pablo Machín no li seria fàcil. Cares noves, i algunes de nivell, li barraven el pas de la titularitat. És per això que, egoistament, va veure una escletxa de llum quan va conèixer que Javi Álamo, tard o d'hora, es veuria obligat a aturar-se en sec per culpa d'uns problemes al menisc. El moment ha arribat. Álamo va ser intervingut ahir i estarà, si tot va bé, quatre setmanes fora de combat. L'inconvenient, un trencament a l'abductor que li està fent la guitza al vallesà des fa unes jornades i que no acaba de desaparèixer. Aday, veient que el tren passa ben poques vegades i que el seu tot just és a punt d'arribar, encara l'esprint final de la seva recuperació, diu estar «preparat» per fer seva la banda dreta i assegura que «la idea» és reaparèixer a Miranda aquest diumenge (17.00).

Tant Álamo com Aday han sigut dos dels noms propis de l'actualitat gironina en l'inici d'aquesta setmana. El primer, perquè ahir mateix va passar per la sala d'operacions. Al canari se li va practicar una menistectomia parcial interna a la clínica Onyar, a càrrec dels doctors Mora i Casanova. Una intervenció breu que va resultat ser tot un èxit. A?partir d'ara, Álamo inicia així un procés de recuperació que s'allargarà quatre setmanes. Cal, per tant, trobar-li un relleu a un futbolista que ha jugat de titular els 6 partits de Lliga i que col·lecciona més de 500 minuts. Sense un carriler pur a la plantilla, Machín està obligat a experimentar i té en Aday Benítez el millor relleu possible. Cal veure, això sí, com arribarà el de Sentmenat a la cita d'aquest diumenge a l'estadi d'Anduva. Fins ara, Aday només ha jugat tres estones (43 minuts a la Lliga) i s'ha perdut els últims partits per lesió. Teòricament, s'havia d'entrenar amb el grup la setmana passada, però encara no ha completat una sessió amb el gruix de la plantilla.

Tampoc ho va aconseguir ahir, encara que les sensacions del jugador són cada cop més positives i la seva intenció és la de jugar aquest mateix cap de setmana. Ell és partidari d'anar «a poc a poc» i de «no forçar la màquina», però les ganes de jugar comencen a empènyer amb molta força. «Se m'està fent molt llarg. Treballo cada dia, matí i tarda. Se m'està fent etern. A ningú li agrada estar lesionat. Veig que em pot arribar l'oportunitat i no vull que se m'escapi de les mans. Això em posa nerviós», reconeix. Malgrat posar punt i final a la sessió a mig entrenament, dóna per fet que aquest no és cap símptoma per estar preocupats:?«Ja està pensat amb el míster i els físios. La molèstia va de menys a més i quan arriba a un cert punt que pot ser perjudicial, sempre m'aturo. Realment, les sensacions no són dolentes, però he d'anar a poc a poc intentant progressar cada dia».

El timing d'Aday és clar. Seguir treballant cada dia per «arribar» al partit de Miranda. «Aquesta és la meva idea». Perquè per al jugador, «ja jugaria dimecres (el duel de Copa Catalunya a Cornellà), però crec que serà complicat». És conscient que, sense Javi Álamo, se li presenta una oportunitat que no pot desaprofitar: «El moment de jugar sempre arriba. S'ha d'estar bé per aprofitar-lo. Jo em sento segur, amb confiança i sé que si entro, ho faré bé. Estic acostumat al carril i és una posició que m'agrada».