Fa de mal recordar, però no està de més fer una mica de memòria i fer una ullada cap al passat més recent. Al dolorós, aquell que ningú vol rememorar. La tarda del passat 7 de juny, el Girona va estripar el bitllet cap a Primera que tant li havia costat aconseguir. Després d'un esforç titànic que s'havia allargat durant 41 jornades, havia estat capaç d'avançar-se al marcador i d'arribar al temps afegit del partit que l'enfrontava amb el Lugo amb avantatge. El desenllaç tothom el coneix:?nervis, més nervis, tremolor de cames, una badada i patacada al descompte. A l'hora de trobar culpables, molts hi van voler veure una mà negra. O?dues. Es va assenyalar a tothom i gairebé ningú va quedar impune. N'hi ha molts, això sí, que no es van deixar anar per la ràbia del moment i que, objectivament, van arribar a la conclusió que el Girona havia pecat d'inexpert. Que l'havia superat la pressió. Tot un estiu i el tradicional ball de canvis al vestidor sembla que no han servit de gaire. Almenys, en aquest aspecte. A?l'equip li segueix costant tancar els partits. Sol defallir en les segones parts i, quan no és així, llança per terra el bon treball fet amb un últim quart d'hora per oblidar. Així ha deixat escapar els partits contra el Numància i el Llagostera. Tenia la victòria al seu abast, però un mal final ha estat el detonant per deixar-se punts en el camí. A més, dels 7 gols que s'han encaixat fins ara, n'hi ha cinc que han arribat després del descans. Hi ha, per tant, deures per fer.

Montilivi sembla abonat al ?desengany. A la desil·lusió. Fa massa temps que l'estadi no celebra una victòria i quan l'afició creu que la té a tocar, sempre s'emporta una galleda d'aigua freda. Ja no només pel desencís del dia del Lugo, ni tampoc pel terrabastall de la setmana següent amb el Saragossa. Aquest curs, el Girona no se'n surt a casa. De motius n'hi ha un quants, però el no saber tancar els partits amb encert ha estat clau. Començant pel dia del Numància, l'estrena de l'equip a casa aquesta temporada. Aquella tarda, els de Machín van ser capaços de capgirar un marcador en contra i arribar als últims minuts amb avantatge en el marcador (2-1). Va ser llavors quan es van acabar les idees. Quan les cames van tornar a tremolar. Aquino, de penal, va signar les taules al minut 83. Al 94, quan tot estava dat i beneït, va arribar la garrotada. Pablo Valcarce feia el definitiu 2-3 i volaven els primers punts de l'estadi. Unes setmanes més tard, tres quarts del mateix. En el derbi i amb un 2-1 a favor, els gironins no van saber gestionar un marcador al seu favor. Amb un jugador menys i en comptes de tancar el partit, van donar massa facilitats. Tantes, que Juanto Ortuño va empatar al minut 86.

«Hem de saber tancar els partits. S'ha de ser més llest que el rival, més murri. Cal aturar el partit amb faltes i mirar que passin els minuts. Se n'ha d'aprendre de tot això. Són aspectes que hem de treballar», es posiciona Pere Pons quan se li pregunta per què el Girona ha perdut uns quants punts als últims minuts. «Ho sabem, mirem els vídeos i sabem què fem malament. Discutim entre nosaltres. Però no és tan fàcil com sembla. El que és evident és que hem de canviar», manifesta Aday Benítez. L'acompanya Jaime Mata:?«Ens està faltant tenir maduresa als trams finals. No hem de deixar que el partit sigui d'anada i tornada i menys quan tenim el marcador a favor. Cal controlar una mica més i tenir el domini». Amb 6 jornades n'hi ha hagut prou perquè el vestidor se n'adoni, que alguna cosa cal fer. El Girona ha perdut 5 punts en l'últim quart d'hora dels 18 que s'han disputat fins ara a la Lliga. Un botí, que en cas de tenir-lo, faria que l'equip de Machín ara mateix ocupés una posició privilegiada a la classificació.

A?més, és a les segones meitats quan els blanc-i-vermells s'han mostrat més fràgils. Almenys, pel que fa a l'aspecte defensiu. Són 7 els gols que Isaac Becerra ha encaixat fins ara i 5 d'aquests (el 71,4 per cent) després del descans. Així va ser a casa amb el Numància (Aquino al 83 i Valcarce al 94), al camp del Nàstic (Jean Luc al 60) i a Montilivi davant el Llagostera (Jesús Imaz al 50 i Juanto Ortuño al 86). Al primer temps només han rebut gols de l'Oviedo (Borja Valle al minut 27) i del Numància (Pedro Valcarce al minut 3).