Dissabte, el Camp Nou i mig món va contenir la respiració. Leo Messi, jugador amb majúscules, queia lesionat en els primers compassos del partit que el Barça va disputar amb el Las Palmas. L'argentí en té per unes 7 o 8 setmanes de baixa i la lesió ha estat rebuda com una notícia tràgica per als aficionats blaugrana, que encara es pregunten si el seu equip serà capaç de superar tant de temps sense la seva principal estrella. Els dubtes i el temor estan justificats no només per l'absència de Messi; el Barça sembla haver rebut una autèntica maledicció perquè en només dos mesos i mig ha patit una plaga de 14 lesions. Una barbaritat. La xifra no és tan elevada, però salvant les distàncies, Pablo Machín també té motius per estar preocupat. No té cap sanció de la FIFA i té una plantilla força més àmplia que la de Luis Enrique, però el sorià també ha de fer mans i mànigues per tiar endavant tot esquivant una situació que se li complica cada setmana. No surt d'una, que cau en una altra. I és que la infermeria de Montilivi, des que a mitjans de juliol arrencava la pretemporada, no ha fet més que veure entrar i sortir jugadors. L'últim pacient ha estat David Serrano, qui haurà d'estar de baixa els propers 10 dies.

És un nou contratemps per a Machín. L'enèsim. El tècnic ja es va haver de conformar de planificar una pretemporada amb la plantilla a mig fer; va ser pacient i va esperar que totes les peces li anessin arribant. Ara, quan aquestes ho van fer, no va ser pas en les millors condicions. Jugadors lesionats, a mig gas i amb la necessitat d'aclimatar-se i agafar la forma per poder rendir han fet que, fins ara, no hagi pogut comptar amb tots els seus efectius. Això, i que també alguns dels seus futbolistes han anat caient com mosques, encara que només s'hagin disputat 6 jornades de Lliga i la temporada estigui, com aquell que diu, als seus primers compassos. La de David Serrano és la desena lesió que la plantilla ha patit fins a la data. Un nombre a tenir en compte. El maresmenc, clau en la victòria de dimecres passat al camp del Cornellà en partit de Copa Catalunya, va demanar el canvi en notar una punxada. Mal senyal. Ahir mateix, se li va practicar una ressonància magnètica que va evidenciar que pateix una ruptura de fibres de menys d'un centímetre a l'adductor de la cama dreta. Podria haver estat pitjor, però Serrano haurà d'estar-se uns 10 dies de baixa, així que no viatjarà a Miranda i segurament tampoc arribarà al partit de la setmana vinent, amb l'Almeria.

Sense Álamo ni Serrano

La baixa de Serrano coincideix amb l'absència de Javi Álamo, operat dilluns i que en té per un mes. Això multiplica els problemes de Pablo Machín, que es queda amb ben pocs efectius per cobrir la posició del carril dret. Aday Benítez ha fet net del trencament a l'abdcutor que va patir a principis del mes de setembre i serà l'encarregat d'ocupar aquesta posició, però a banda del de Sentmenat el tècnic sorià té ben poques opcions. Una és situar-hi a Sebas Coris, més acostumat a jugar a l'altre costat. I l'altre és ubicar-hi a Pol Llonch, un migcampista que també pot actuar al carril. D'aquesta manera i veient que ahir Aday va entrenar amb normalitat amb el grup, sembla que el vallesà serà l'encarregat d'ocupar la banda dreta a Anduva.

Una lesió rere l'altra

Des que a mitjans de juliol la plantilla va tornar de vacances, són 10 els contratemps en forma de lesió que l'equip ha hagut de patir. Un dels jugadors que més ha rebut és, precisament, Aday Benítez. Ja va començar a mig gas la pretemporada després d'operar-se a finals de juny i a principis de setembre va lesionar-se a l'abductor. L'altre damnificat ha estat Rubén Sobrino. Va arribar a Girona lesionat i, si bé es va poder entrenar de nou amb el grup, dissabte passat va recaure per culpa d'un cop fortuït. El seu debut encara no s'ha produït i tampoc hi ha cap data establerta per a un dels dies més esperats per l'afició. Eloi Amagat i Carles Mas també van arrencar tocats per culpa d'uns problemes al turmell i al menisc, respectivament, mentre que durant aquests dos mesos i mig també han caigut futbolistes com Sebas Coris, Borja García i, dimecres, Serrano.