Borja García i Aday es perfilen com les novetats a la convocatòria del Girona per jugar demà al camp del Mirandés. Pablo Machín no va assegurar ahir al 100% que els inclogui a l'expedició apel·lant al tòpic que falta el darrer entrenament ?-aquest matí- abans no doni la llista, però va dir que tot i no veure'ls per jugar 90 minuts "si fa falta ens podran ajudar". El tècnic del Girona té de baixa Javi Álamo, que dilluns va passar pel quiròfan, i Serrano, lesionat dimecres a Cornellà en el partit de Copa Catalunya i que haurà d'estar 10 dies absent, amb la qual cosa el carril dret se l'haurien de disputar Coris i Aday, que ahir mateix després de l'entrenament assegurava trobar-se "molt bé" i s'oferia per ser titular a Anduva: "tant de bo jugui d'inici; no estic al 100% després d'haver estat tres setmanes aturat, però estic preparat per si el míster em necessita".

Després de l'empat contra el Llagostera (2-2) que va impedir que els blanc-i-vermells guanyessin el primer partit de la temporada com a locals, el Girona viatja a Miranda a la recerca de la tercera victòria fora de casa després de les aconseguides a Bilbao i a Oviedo. Machín va advertir que al davant es trobaran un rival "atípic" pel seu sistema de joc: "actuen amb tres centrals, una mica com nosaltres, però al mig del camp hi situen un rombe on els jugadors dels costats no són carrilers, i després juguen amb un punta i dos extrems". El Girona acumula bons resultats a Anduva (l'any passat hi va gua?nyar 0-1 amb un gol de Richy de falta) però el tècnic va advertir que "el seu senyal d'identitat, la pressió, el no deixar jugar el rival, l'incomodar-lo, no l'han perdut i si no estem al 100% ho podem passar molt malament". Machín no va voler donar pistes sobre la defensa que alinearà després que contra el Llagostera situés Alcalá al lloc de Richy. Únicament va apuntar que va considerar que era un bon moment per donar descans al defensa gallec "perquè venia d'un bon moment, a mi no m'agrada assenyalar els jugadors i canviar-los després d'haver fet un mal partit".

A Anduva l'entrenador del Girona tindrà un maldecap menys perquè podrà disposar de Pere Pons. El Comitè de Competició va acceptar dimecres el recurs del club i Machín ho va celebrar de valent: "ha sigut una grata sorpresa", va admetre, "perquè no tenim gaire clar quins criteris fan servir els comitès però aquest cop ens han donat la raó. Per mi potser era més clara l'acció de Richy amb Esteban a Oviedo, on va veure una groga per topar amb el porter de manera involuntària". En aquella ocasió al defensa li van mantenir l'amonestació.

Per la seva banda Aday, que va comparèixer després de Machín, va confirmar que està a plena disposició del tècnic un cop superades unes molèsties musculars que va atribuir al fet d'haver-se perdut part de la pretemporada per l'operació que es va fer a l'estiu. Sobre el partit de demà el jugador del Girona va dir que "com sempre anirem a guanyar" i va deixar clar que la posició que pugui ocupar li és igual: "a la dreta o a l'esquerre, el que jo vull és jugar".