Icom per art de màgia, com si fos un encanteri, va desaparèixer. Ni l'exhibida i contrastada fiabilitat dels tres centrals va existir ahir com tampoc va fer-ho el suposat i segur perill que han de portar les bandes. I ni tan sols l'aparició de futbol al mig del camp i molt menys l'arribada productiva a la part ofensiva. Com per art d'encanteri ahir l'equip va ser un altre. Del Girona habitual, només una petita mostra en la persona d'Isaac Becerra que després de molts partits va tenir més feina que mai i que, malgrat solventar-la de manera més que eficient, no va poder evitar que un únic gol a la recta final del matx acabés portant la segona derrota dels de Machín a fora de casa.

Potser a aquestes altures el que caldria seria preguntar-se per què tot d'una s'han perdut tantes coses de cop. Perquè si bé és veritat que puntualment algunes d'aquestes qüestions ja s'havien pogut veure en altres partits, sempre havia estat precisament això de manera puntual i mai sense que semblessin grans mals del propi equip. Ahir, però, es va ajuntar i perllongar tot per espai de noranta minuts. Becerra al marge.

Com devia ser el naufragi general que iniciada la segona part i veient la que li queia a sobre, Machín va ordenar un canvi de sistema, passant a un 4-4-2 que és pràcticament de rècord perquè, com és sabut, el sorià no canvia les seves conviccions per malament que li hagin anat les coses des que s'asseu a la banqueta del Girona.

Feta aquesta reflexió i esperant que només hagi estat un partit puntual, l'únic camí per superar-ho és mirant ràpidament cap al futur que, de manera immediata, no serà senzill tenint en compte que diumenge arriba a Montilivi el primer equip que ha fet saltar el seu entrenador més per sensacions que per manca de resultats o de problemes en una Lliga que no ha fet altra cosa que començar. Amb el dubte de qui substituirà Sergi Barjuan a Montilivi el que és cert és que com a qualsevol canvi de tècnic, els jugadors del conjunt andalús arribaran revolucionats per mantenir el lloc els que ja el tenien o per fer-se'l de nou els que fins ara no l'havien tingut.