Poques hores després del llarg viatge que el va dur de Nigèria a Catalunya, Chidiebere Nwakali va fer diumenge el seu primer entrenament amb el Girona. Va ser una sessió amb els jugadors no convocats pel partit a Miranda de Ebro i, lògicament, el futbolista africà va acabar fatigat. Ahir, Nwakali va posar-se a les ordres ja de Pablo Machín en el que va ser la seva primera sessió completa amb el grup. Abans, el darrer fitxatge del Girona d'aquesta temporada va ser presentat oficialment en societat. Als 18 anys i amb l'experiència fallida de la temporada passada al filial del Màlaga a la Tercera Divisió andalusa amb el qual només va disputar dos partits de Lliga, confia que l'etapa a Girona sigui més satisfactòria. En anglès -no parla ni català ni castellà ni tampoc francès- Nwakali va assegurar que es troba en "molt bona forma" i també va explicar que ha fet una "bona elecció" venint al Girona, "un club amb molta experiència a Segona Divisió A". Amb vistes a les expectatives d'aquest curs, el nigerià confia que el club faci "un pas més" i "mirar amunt" després del "mal desenllaç" de la temporada passada.

Nwakali va ser fitxat per sorpresa el darrer dia del mercat d'estiu, a través d'una cessió per part del Manchester City. La tramitació del permís de residència ha demorat la seva arribada al Girona una mica més d'un mes, que era el termini que ja tenia previst que trigués el club. Un cop aconseguit, i amb el visat i el trànsfer en regla, Nwakali va aterrar dissabte a terres catalanes. El jugador va confirmar el que havia explicat el director general, Ignasi Mas-Bagà, que ha seguit fil per randa a Nigèria el pla específic d'entrenament que li va enviar el club. "Estic en molt bona forma. Abans de tornar al meu país m'estava entrenant amb el City. Em sembla que estic bé per jugar", deia ahir l'africà. En aquest sentit, el director esportiu gironí, Quique Cárcel, reconeixia que durant els propers dies s'anirà veient l'estat físic real del jugador. "Ve de Nigèria, d'una cultura que no és fàcil. No sé si està perfectament. Vull ser optimista. És jove i el veig fi. A més a més està molt bé pel que fa a plecs. Evidentment que sí que li manca ritme d'entrenaments i de competició", deia Cárcel.

El dia del seu fitxatge, Cárcel va explicar que Nwakali venia com a "complement" per a una plantilla ja força àmplia. Pel que fa a la posició en què pot actuar sobre el terreny de joc, Cárcel comentava ahir que el seu lloc natural és de pivot "per davant de la defensa". Al mateix temps, el barceloní obria la porta a Nwakali a d'altres posicions. "És realment molt polivalent. Té qualitat, arribada i xuta bé. Es pot adaptar també a les posicions de 8 i de 10 (d'interior). En els dos partits que va disputar la temporada passada a Tercera amb l'Atlético Malagueño, el seu entrenador, Salva Ballesta, el va col·locar de lateral dret. Qüestionat sobre si es podria adaptar a la posició de carriler en el 5-3-2 amb què juga el Girona, Cárcel tampoc ho va descartar. "Per condicions físiques sí perquè és potent, ràpid i dinàmic tot i que no és la seva posició natural. S'hi pot adaptar, com també a d'altres posicions".