Pablo Machín comença a estar una mica fart d'aquelles veus que s'entossudeixen en col·locar el Girona com un clar candidat a lluitar per pujar. Com que l'any passat l'ascens va estar a tocar, automàticament l'etiqueta d'aspirant a intentar-ho de nou se li ha penjat a l'esquena de l'equip català. I al sorià no li agrada. Per això, valora "molt positivament" l'empat contra un "gran equip" com ho és l'Almeria, i treu ferro a tenir només 9 punts i a estar a tocar del descens. "Som un equip més de la categoria, però tirant cap a baix. Hem de posar els peus a terra. Tots. Nosaltres ho hem fet i per això lluitem cada punt que hi ha en joc", deia Machín, en roda de premsa. S'argumentava: "Veníem amb una idea bastant equivocada. No per culpa de ningú en concret. Sabem que vam estar a punt de pujar i això genera que la gent pensi que el club i nosaltres ho hem de tornar a intentar. Tenim el mateix nom, però no és el mateix equip, ni les circumstàncies són iguals. Quan competim se'ns considera el mateix Girona de l'any passat i no és així".

Per això, tot i no guanyar per enèsima jornada a Montilivi, plantar-li cara a l'Almeria, generar-li ocasions i marxar amb un punt cap a casa és un botí que Machín valorava prou satisfactòriament. "Hem fet un partit molt correcte. S'han vist els nostres trets identitaris durant els 93 minuts. Hem competit molt bé contra un equip que ha vingut amb les idees clares. Hem generat prou oportunitats com per guanyar, però no ha estat així", deia. Va enfatitzar encara més el seu discurs: "Ens hem d'adonar contra qui competim. L'Almeria té excel·lents futbolistes, ha fitxat a qui ha volgut".

Només un però, va assenyalar Machín, a qui no li va agradar el primer minut dels seus homes. "Ha estat una llàstima. Hem sortit penalitzats amb l'acció del penal i la targeta, que ens ha condicionat. Tampoc és fàcil dir ara que hauríem de sortir més concentrats; ells també juga i l'encert és seu. Tenen molta velocitat i qualitat". A banda de l'empat final (1-1), a l'entrenador el va deixar satisfet el rendiment dels gironins: "Podríem haver guanyat perfectament. Hem generat ocasions suficients com per haver-ho aconseguit. Fent partits així, el més lògic és que el futbol acabi sent just amb nosaltres". La "manca de fortuna" va ser una de les claus per no haver sumat els tres punts i, tot i estar a prop del descens, Machín va recordar que "sabrem a què aspirem quan hagi passat deu o dotze jornades". I una setmana més, va recordar que "necessitem recuperar gent. Tothom és important, però hem de veure si el que hem fitxat ens pot anar bé de cares al futur".

Rivera aprova l'examen

Destituït uns dies enrere Sergi Barjuán i sense haver-li trobat encara relleu, l'Almeria jugava ahir a Girona amb un entrenador transitori i de circumstàncies. Miguel Rivera, a l'espera de l'anunci del nou tècnic, va agafar l'equip a principis de setmana i ahir el va dirigir a Montilivi "molt agraït" a "tota aquella gent" que ha confiat en la seva figura. Va admetre que desconeix quin serà el seu futur i que "acceptaré qualsevol decisió", a part de no amagar que "tan de bo" pugui seguir al capdavant del vestidor un temps més. Sobre el partit i la situació dels andalusos a la classificació, va reconèixer que "ens pesa la situació perquè s'espera molt de nosaltres", si bé va afegir que "hem trencat una petita barrera" al sumar a domicili després de saber "patir" en un camp com Montilivi. "Veníem per la victòria i ho hem intentat fins al final", va respondre, contundent, quan se li va preguntar si l'Almeria s'havia conformat als darrers minuts amb l'empat. I un anàlisi final: "La balança d'oportunitats ha estat molt igualada".