El començament de temporada del Girona de ben segur que no és desitjat per ningú. Amb només 9 punts, el conjunt de Pablo Machín és més a prop dels llocs de descens que no pas de la part alta, zona on tots els aficionats voldrien tornar a veure l'equip. La realitat però, és la que és i la classificació no enganya. Diumenge després de l'empat contra l'Almeria a Montilivi, Pablo Machín va intentar treure una mica de pressió als seus homes i, de passada rebaixar les expectatives generades al voltant de l'equip. "Som un equip més de la categoria. Hem de tocar de peus a terra i lluitar cada punt com si fos l'últim", deia.

La gran temporada passada unida amb el canvi de propietari i l'entrada del grup francès TV Sport Events que, mitjançant la connexió amb Pere Guardiola, ha aconseguit duu a Montilivi tres jugadors cedits pel Manchester City (Lejeune, Nwakali i Sobrino) van generar molta il·lusió als seguidors aquest estiu que ja es veien tornant a lluitar per l'ascens a Primera divisió. El club feia, en teoria, un pas endavant a nivell de plantilla amb l'arribada de jugadors contrastats a la categoria com Javi Álamo (Saragossa) i Borja García (Còrdova) i s'atrevia a gratar-se la butxaca i pagar 150.000 euros pel central del Llagostera Pedro Alcalá. En total més de mitja dotzena d'incorporacions, o el que és el mateix, mitja plantilla nova per a un Machín que, ja sigui per lesions, retard en tancar-se els fitxatges-se o problemes burocràtics, ha demostrat en aquestes primeres jornades que segueix confiant en el bloc de l'any passat. Dels onze futbolistes que han jugat més minuts a la Lliga fins ara només tres han arribat aquest estiu: Kiko Olivas, Clerc i Javi Álamo.

Machín és home d'idees fixes i ho porta demostrant des que va arribar la primavera del 2014. "No miro mai el carnet d'identitat a l'hora de decidir qui juga", repeteix sovint. El sorià no va tenir cap mania el curs passat a fer confiança a Pons o Granell per davant de jugadors més contrastats que no el van acabar de convèncer. Enguany sí que ha apostat clarament per homes fitxats a l'estiu com Álamo, Olivas o Clerc i també en menys mesura Jairo Morillas. En canvi, d'altres com Alcaraz, Pol Llonch o Alcalá no acaben de tenir tot el protagonisme que voldrien. Casos a parts són els de Marcelo Djalo, Sobrino i Nwakali. El central no compta per a Machín que només l'ha fet jugar a la Copa i a la Copa Catalunya i encara ha de debutar a la Lliga com Sobrino i Nwakali. El davanter manxec, fitxat després d'un llarg serial a l'estiu, va recaure fa quinze dies la lesió amb què va arribar de Ponferrada i amb prou feines s'ha entrenat amb els seus nous companys. Sobrino és segurament el jugador en qui la majoria d'aficionats hi tenen més esperances bàsicament perquè és davanter i a l'equip li manca gol. El seu debut és una incògnita però sembla complicat que pugui ser dissabte a Leganés. Per últim, el nigerià Nwakali va aterrar tot just la setmana passada a Girona. Tot i això, Machín l'ha vist bé de forma.

D'aquesta manera i a banda dels intocables Granell, Pons, Becerra, Granell, Richy i Mata, d'altres jugadors que es mantenen del curs passat com Eloi Amagat i Aday Benítez mica en mica es van fent un lloc a l'onze titular. El gironí hi va entrar un cop recuperat de les molèsties que arrossegava de l'estiu mentre que el maresmenc ha deixat enrere dues lesions per fer-se amb el carril dret aprofitant l'operació de menisc de Javi Álamo. Aday, a més a més, respon a la confiança de Machín amb gols com ho va demostrar contra l'Almeria. A dalt, mentre Sobrino no hi és i Borja García s'ha estat posant a to, Felipe i Mata són els encarregats de fer els gols amb l'ajuda d'un irregular Jairo que en la seva estrena a la categoria ja duu dos gols.

Els joves del planter Vivancos i Mas, així com el porter Parreño i Marcelo segueixen treballant per tenir una oportunitat. De moment Machín els dóna minuts a la Copa Cataluya