La seguretat de saber que les coses s'estan fent bé implica que el vestidor del Girona estigui tranquil. S'han escapat uns quants punts, sí, però per al segon entrenador, Jordi Guerrero, també és cert que el Girona en mereixeria més dels que té. El principal problema per al d'Arbúcies, és la manca d'efectivitat, tot i que també assenyala, en menor mesura, una petita angoixa per guanyar a casa i treure's l'espina de la temporada passada.

El Girona ha sumat 9 punts en les primeres 8 jornades. Podria ser millor, oi?

I tant! Si ens agafem als números de la temporada passada esclar que podrien ser molt millors però tenim molt clar que perdrem totes les compracions que fem amb ?l'any passat. La classificació està molt igualada i fins ara diu que tothom pot guanyar tothom. Som a la zona mitjana-baixa i ens toca intentar anar escalant llocs.

Què ha faltat perquè no s'escapessin alguns punts?

Per mi només una mica d'efectivitat. Hem tingut més la pilota que els rivals, més ocasions, ens n'han fet menys però els resultats no ens han acompanyat.

A Montilivi l'equip no acaba de trobar els resultats. És només qüestió de sort i punteria o hi ha quelcom més que falla?

Per mi és això. Estem contents amb l'actitud i el joc. Si generem 10 ocasions, el rival en crea 3 i et guanya, hom veu que en futbol el punt de fortuna existeix. Ara bé, vulguis o no, el romanent de l'any passat pesa una mica i potser tenim un punt d'angoixa per treure'ns l'espina de guanyar a casa.

Hi ha el perill que s'acabi convertint en una obsessió?

Procurem que no sigui així. En les sessions de postpartit quan analitzem el vídeo, tenim clar que ho fem tot per guanyar. Contra l'Almeria hi va haver el pal de Kiko Olivas, la de Clerc que quasi hi arriba, les aturades de Casto... L'entorn hauria d'ajudar a que no hi hagués angoixa. A veure si ens ho podem treure de sobre amb el primer os que ens ve, que és el Saragossa d'aquí quinze dies.

L'any passat és un problema? Creu que entre l'entorn i l'afició no s'ha passat pàgina?

Tothom ho hauria de fer. En futbol el que vas fer ahir ja no serveix. Realment va ser excepcional i repeteixo que perdrem les comparacions a tots els nivells. Queda allà, en el record. Va ser bonic però ara hem de ser humils i començar de zero.

Pablo Machín no es mou del 5-3-2 pràcticament des que va arribar. Li sembla que els rivals comencen a tenir-los la mida presa?

No ho crec. A Miranda ja vam jugar una estona amb 4-4-2 i va funcionar. Tenim alguna variant i no veiem que sigui això. Al final, durant els partits els que desequilibren la balança són els jugadors en els duels individuals.

Els equips rivals els respecten més, ara?

Sí. Sobretot a Montilivi. Abans venien aquí a guanyar perquè es pensaven que érem un equip de perfil baix. Només veient que tenim més possessió, ja ens adonem que volen sortir al contracop. Això ha canviat, sí, i per mi també és bo que et vegin amb més respecte.

En aquest sentit, l'Almeria va marxar ben refet amb el punt de diumenge passat.

Imagina't. És un equip que acaba de baixar i ha fet una plantilla per tornar a pujar. Van venir aquí i van sortir contents de puntuar. Suposo que perquè vam ser molt superiors. Aquest és el camí. Ara només falta que la pilota entri i enganxem una bona ratxa.

Els condiciona no haver pogut comptar amb Borja García fins ara o encara no poder disposar de Sobrino?

Com més jugadors de qualitat hi hagi, molt millor per a apujar el nivell i la competència. Això fa que tothom s'esforci més per entrar a l'equip. Ens donen un plus. En Borja García ja ha començat a entrar i esperem que en Sobrino ho faci ben aviat. Tot i això, estem molt contents amb el rendiment de tota la plantila.

A Pedro Alcalá li està costant força entrar a l'onze. És difícil moure la tripleta de centrals Kiko Olivas-Richy-Lejeune?

En Pedro va arribar amb la plantilla força rodada ja. A més a més no estem malament defensivament i els centrals estan jugant bé. No sé si hi haurà canvis. El que sí que és segur és que durant la temporada hi haurà cops i expulsions i els necessitarem a tots. Ell sap què hi ha, està tranquil i treballa fantàsticament.

Nwakali està a punt per jugar?

És un noi molt jove. Té molt de físic i veiem que té moltes coses. Li està costant una mica per l'idioma que realment és un hàndicap. S'està integrant molt bé al grup i aviat estarà per competir si el ?míster ho creu necessari. Ara bé, té gent que ho està fent bé al davant.