La setmana passada, just abans de jugar contra l'Almeria, Pablo Machín es lamentava de la poca correlació que hi havia, a parer seu, entre els mèrits futbolístics del Girona i els punts sumats per l'equip. "Pel joc que hem fet mereixeríem tenir més punts i ara tothom veuria les coses diferents", deia divendres Machín, en una línia argumental que no va variar després d'empatar contra l'equip amb el pressupost més alt de la categoria, l'Almeria, a qui els gironins varen ser netament superiors a la primera meitat: "Hem fet un partit molt correcte i suficients mèrits per sumar els tres punts. S'han vist els nostres trets identitaris durant els 93 minuts. Hem competit molt bé contra un equip que ha vingut amb les idees clares. Hem generat prou oportunitats com per guanyar, però no ha estat així".

Una pilota perduda intentant sortir jugant-la des del darrere, gols encaixats a pilota aturada, falta de precisió en la rematada final... Petit detalls que, en una categoria molt igualada, com la Segona Divisió A, fan perdre molts punts. I això és en el que treballa Pablo Machín, a qui es veu en cada entrenament insistint i repetint als seus jugadors els mateixos conceptes. Els homes de banda - Clerc i Aday en el darrer partit- no poden perdre pilotes en el camp defensiu per agafar un excés de risc. Machín prefereix que l'enviïn llarga a dalt perquè Mata o Jairo la lluitin o pressionin deixant que l'equip surti del darrere i encari el futbol de cara. Detalls que Machín vol deixar clar i que, dia a dia, es treballen en els entrenaments, on les jugades a pilota aturada també tenen la seva importància.

"Està clar que el tècnic vol que millorem en el que és més important. La pilota aturada a Segona Divisió dóna molts punts i després no complicar-se a darrere és el millor que podem fer perquè perdre una pilota en aquesta posició et pot costar un gol", explicava ahir Richy, avalant aquesta sensació que Pablo Machín "vol que ens centrem en aquest petits detalls que a l'hora de veritat són els que donen i treuen punts". El central gallec, un dels capitans de la plantilla, parlava després d'un primer entrenament en el qual van continuar sense participar-hi Coris i Javi Álamo que són les dues baixes més confirmades per al partit de demà contra el Leganés. Sembla complicat que Rubén Sobrino entri a la convocatòria, Machín ja ha deixat clar que s'anirà amb calma amb la posada a punt del davanter, tot i que ahir se'l va veure treballar al costat de la resta de jugadors igual que Serrano, que no ha tornat a entrar a cap llista des de que es va lesionar en el partit de Copa contra el Nàstic de Tarragona.

A qui cada dia es veu entrenant a més alt nivell és Chidibiere Nwakali. El darrer cedit pel Manchester City està demostrant que no és només un migcampista de desplegament físic, sinó que té un bon toc de pilota. Per entrar a l'equip, però, Nwakali pot tenir el problema que la seva posició de pivot és una de més ben cobertes de la plantilla amb un titular insdiscutible, Pere Pons, i un grapat d'alternatives com Pol Llonch, Vivancos a més de l'opció que Eloi, Granell i Álcaraz juguin junts. Pablo Machín i Quique Cárcel havien deixat entreveure que el nigerià es podria acabar adaptant a la banda dreta, però això seria un procés més lent.

Richy i la seva autoconfiança

El central del Girona no és dels que solen mirar cap a l'altre costat quan els resultats no acaben d'arribar i el fet que, aquesta temporada, l'equip encara no hagi guanyat a casa li fa treure una vessant autocrítica. "Si sóc sincer crec que ens falta confiança, com més confiança tinguem amb nosaltres mateixos millor ens sortiran les coses", apuntava Richy que, anant més al detall individual, reconeixia: "Personalment a mi em falta aquell punt de confiança per arribar millor al final dels partits i guanyar aquells punts que ens falten".

Derrota contra el Numància (2-3); i empats contra Osca (0-0), Llagostera (2-2) i Almeria (1-1) és el bagatge del Girona Montilivi aquesta temporada. Tres punts de dotze possibles i una resistència a l'arribada de la primera victòria que es fa complicada d'entendre fins i tot per als mateixos jugadors. "La veritat és que no trobo explicació al que ens passa a casa, des de l'any passat que no hi guanyem i m'agradaria fer-ho ja pel públic i també per nosaltres per agafar aquesta confiança", analitzava Richy per acabar avisant que "el que vam fer la temporada passada fora de casa és increïble i és molt complicat que ho tornem a fer aquesta temporada".

Amb tot, Richy ha estat molts anys a la categoria i ahir va voler deixar clar que la situació del Girona no ha de provocar més nervis dels habituals. "Tenim menys punts dels que tots voldríem, però no ens podem enfonsar ni molt menys, sabem que la Segona Divisió és molt llarga i que hem d'anar millorant per aconseguir, el més aviat possible, el primer objectiu, que és la permanència"

Uns punts que el Girona pot començar a sumar demà al camp del Leganés que, després de la seva victòria de dimecres a la Copa, sembla arribar amb més confiança que els gironins a un estadi de Butarque on els madrilenys solen ser forts. "És un dels camp complicats de la categoria, crec que l'any passat vam ser els primers a guanyar-hi i després només ho van aconseguir dos o tres equips més. Hi anem a guanyar, vam aconseguir els tres punts en un camp molt complicat com era Oviedo i ara ho intentarem fer allà per així fer bo l'empat contra l'Almeria".