Podria haver estat pitjor. També millor, això és cert, però veure que el Girona continua esquivant el descens malgrat signar uns paupèrrims 10 punts de 27 possibles i després d'encadenar 4 jornades sense guanyar, és per estar-ne satisfet. No pas amb els resultats (3 empats i una derrota en el darrer mes), però sí amb la situació de l'equip. Té més a prop el perill que no pas les places privilegiades, però s'ha salvat, una setmana més, d'ocupar alguna de les quatre places de perill.

El Girona tancava l'última setmana en una preocupant dissetena plaça, a només un punt del descens. És cert que tenia el play-off només 3 punts per sobre, però era inevitable mirar de reüll cap abaix. L'empat in extremis aconseguit a Butarque i la resta de resultats ha impedit caure en zona de descens, escenari que no trepitja des de la penúltima jornada de la Lliga 2013/2014, després de guanyar al camp del Ponferradina (1-2). Entre els quatre últims es va presentar en la darrera setmana de competició d'aquella campanya i se'n va sortir gràcies a una còmoda victòria amb un Deportivo de la Corunya ja ascendit a Primera. Des de llavors que el Girona no ha tornat a trepitjar cap de les últimes quatre places de la taula classificatòria.

10 punts de 27

Després de 9 jornades, els de Machín no acaben d'aixecar el cap. Tan sols han sumat 10 punts de 27 possibles, un dels registres més baixos de les últimes temporades. Tot just ara fa un any, els gironins eren líders de Segona A amb el doble de punts (20). Fins i tot dues campanyes enrere, encara amb Ricardo Rodríguez a la banqueta, les xifres eren un pèl superiors: 11 punts de 29. L'any de Rubi (12/13), s'havien aconseguit 17 punts en les 9 primeres jornades del campionat. Per trobar uns números pitjors als actuals cal remuntar-se al curs 11/12, amb Raül Agné d'entrenador. En aquella ocasió, tan sols 7 punts de 27; llavors, l'equip sí que ocupava places de descens. També 10 punts, com ara, s'havien recol·lectat la Lliga 10/11 passats 9 partits, mentre que un any abans (09/10), la xifra tornava a ser inferior: 7 punts. L'any del retorn (08/09), es tancava la novena jornada de la Lliga amb uns meritoris 11 punts i amb els gironins a la catorzena posició.