Dissabte, contra el Saragossa, hi tornen a haver tres punts en joc. Tres més. Un premi necessari per al Girona, que acumula quatre setmanes sense guanyar i que veu com la necessitat comença a aparèixer. Però hi ha quelcom més que dóna un cert regust especial a la cita d'aquest cap de setmana. Hi ha dos comptes pendents que el vestidor té ganes de saldar. Amb aquesta idea tornava ahir als entrenaments la plantilla, conscient que cal prémer l'accelerador i guanyar els aragonesos per començar a escalar posicions. I no només això:?en el record hi ha la crua eliminació en l'últim play-off d'ascens. A?més, guanyar a casa s'està convertint en tota una obligació. Tot això i més es converteix en al·licients per motivar els integrants de l'equip, que tenen ganes no només de donar una alegria a l'afició, sinó també a ells mateixos.

Més transcendental que no pas el bàndol sentimental, hi ha la part objectiva. La que diu que el Girona, juntament amb l'Osca, és l'únic conjunt de Segona A?que encara no ha guanyat ni un sol partit al seu camp. N'ha jugat quatre i en cap d'ells ha estat capaç d'emportar-se la victòria. La mala ratxa s'allarga encara més, perquè els dos últims partits com a local de l'últim any tampoc ho va aconseguir. «És important fer-ho ja perquè això ens aportaria molta confiança. Estem en una situació complicada, fa quatre setmanes que no guanyem i toca fer-nos forts a Montilivi per estar tranquils», valora l'atacant Jaime Mata respecte a això. Ell, com la resta dels seus companys, és del parer que «tret del dia del Leganés, portem una tònica prou bona», quelcom que cal aprofitar perquè, per fi, els tres punts es quedin a casa.

Mata era un dels jugadors que l'última temporada van viure en primera persona el malson que va suposar quedar eliminat a casa a mans del Saragossa tot i haver guanyat a l'anada per un clar 0-3. Tot just era la primera eliminatòria del play-off d'ascens a Primera i els de Machín quedaven eliminats de manera sorprenent:?1-4. «El Saragossa és un equip gran i això sempre motiva, però hi ha un plus per tot el que va passar. Aquell partit ens va fer molt de mal», recorda el davanter. Admet que tampoc s'ha convertit en un dels temes estrella al vestidor, sinó que els jugadors prefereixen buscar les solucions per guanyar, d'una vegada per totes, a casa. «No en parlem tant, d'això. El que volem és guanyar a Montilivi. Estem fent bé les coses i només ens falta sumar els tres punts. Només cal materialitzar les ocasions??Motivats ho estem. Al que li'n falti una mica, veure que ens visita el Saragossa és un plus suficient».

El botxí del Saragossa

Mata és un dels jugadors més en forma del Girona. Titular indiscutible en atac, ostenta l'etiqueta de pitxitxi juntament amb Jairo Morillas. Són tres gols més que suma al seu currículum. Són ja 58 les dianes que acumula des que és professional. La seixantena és a tocar. D'entre les moltes víctimes que han tastat el seu olfacte golejador hi ha, precisament, el Saragossa. Mata és un autèntic botxí per als aragonesos. És el segon equip al que més gols ha fet:?3. Tots ells, a la Romareda. L'any passat, en partit de Lliga (derrota per 2-1) i, sobretot, al play-off d'ascens (0-3 i doblet del madrileny). L'únic que li falta ara a l'atacant és marcar-li al Saragossa a Montilivi. «Ho tinc present i coses així sempre em motiven. M'agrada jugar contra rivals als que he marcat i també en estadis on he vist porteria. És cert que a Saragossa he fet bons partits. M'agradaria tornar-ho a repetir;?aquest cop, a casa».