Capritxós com és el futbol, ha decidit que els dos propers equips que visitaran l'estadi de Montilivi siguin els mateixos que, uns mesos enrere, van dinamitar les possibilitats del Girona d'aconseguir un ascens a la Primera Divisió que semblava pràcticament cantat. Aquest dissabte, el rival dels de Machín serà el Saragossa, el botxí dels catalans en la primera eliminatòria de l'últim play-off d'ascens. Dues setmanes després, la lliga continua amb una altra cita plena de morbo. Serà el Lugo de l'argentí Caballero l'adversari que posarà a prova l'estat físic i anímic dels blanc-i-vermells.

La història la coneix ja tothom. El 7 de juny, el Girona en feia prou amb un triomf per la mínima per tancar la Lliga en segona posició i pujar matemàticament a Primera. Amb l'estadi ple de gom a gom i un clar ambient festiu, els més de 9.000 aficionats que poblaven les seves graderies es van quedar glaçats quan Caballero va signar el definitiu empat (1-1) al temps de descompte. L'agressió a un assistent, els insults entre jugadors i tota la resta ja són història.

Una setmana després i amb un claríssim 0-3 aconseguit a la Romareda, els gironins van veure, impotents, com el Saragossa els aixecava l'eliminatòria a l'estadi:?un 1-4 final i punt i final a una gran temporada que, això sí, va acabar ben malament. c.r. girona