El Saragossa arriba aquest vespre a Girona amb Alfredo Ortuño com una de les principals amenaces. El davanter murcià, heroi a Montilivi ara fa dues temporades, ha recuperat al conjunt aragonès el seu idil·li amb el gol després d'un any irregular entre el Granada i el Las Palmas. Ortuño, autor de 9 gols amb el Girona i un dels artífex de la miraculosa salvació amb Pablo Machín a la banqueta (13-14), tornarà a Montilivi per primer cop des que en va marxar. Ho farà amb la canya a punt, com sempre, per si té l'ocasió de batre demà el seu excompany Becerra. En cas que marqui, això sí, ja va assegurar que no ho celebraria.

Tanmateix, almenys mirant l'estadística, no li serà fàcil veure porteria a Girona. I és que cap dels grans golejadors que el Girona ha tingut en aquesta etapa moderna a Segona A han aconseguit marcar a Montilivi en el seu retorn amb una samarreta diferent. No ho va fer Peragón amb el Nàstic (11-12), ni tampoc Corominas amb l'Elx (12-13). Benja Martínez, que l'any passat no va tenir minuts amb el Sabadell, tampoc trobaria el camí del gol, malgrat tenir-lo molt a prop, amb el Llagostera fa unes setmanes.

De fet, han estat una bona colla els atacants amb passat al Girona que han sortit de Montilivi amb la cua entre cames sense poder fer el famós gol de l'ex. Sense anar més lluny, l'any passat va tornar amb l'Alabès un dels ídols de l'afició gironina el curs 10-11, Ranko Despotovic. El serbi va passar ?desapercebut tot i el 2-2 final. Un altre dels referents ofensius del Girona dels darrers temps ha estat Ferran Corominas. El davanter banyolí, autor de 18 gols el curs 11-12 de blanc-i-vermell, no va marcar quan va tornar l'any següent amb l'Elx. Això sí, Corominas es va endur una bona ovació del públic en el moment en què va ser substituït per Palanca. Alguns dels jugadors amb passat al Girona en aquesta etapa a la categoria de plata que han aconseguit marcar a Montilivi amb un altre equip han estat Ernesto Galán i Keko Gontán. Curiosament tots dos ho van fer la temporada passada en dos partits que van acabar 2-2. El central va marcar per l'Alabès mentre que l'extrem madrileny ho va fer amb l'Albacete, on era un dels jugadors més destacats. Enguany, Galán ha fitxat pel Mirandés mentre que Keko ha fet el salt a Primera amb l'Eibar.

Peragón, Coro, Despotovic, Benja, Ortuño i Sandaza, juntament amb Javi Acuña, el qual encara no s'ha enfrontat al Girona després de marxar-ne, han estat els grans referents ofensius de l'equip durant aquests set anys. També Kiko Ratón que, després de deixar Montilivi va passar a jugar a Segona B i Preferent. De davanters n'hi hagut per donar i per vendre tot i que cap s'ha acostat als números dels anteriors. En el seu retorn a Montilivi Arnal (Alcorcón), Vélez (Alabès), Goiria (Mirandés), Sarmiento (Salamanca) i Calle (Albacete) no van marcar. Tato (Saragossa) es va quedar a la banqueta l'any passat.