LES IMATGES DE L'EMPAT D'ANIT A MONTILIVI.El porter Bono salta de manera acrobàtica per anticipar-se a una possible aturada del defensa local Kiko Olivas.En el segon aniversari de la mort del porter del planter Nil Marín, el seu germà Arnau va fer la sacada d'honor instants abans del partit.Jugadors i afició van reclamar penal en una caiguda de Jaime Mata quan el madrileny enfilava cap a la porteria rival.

Empatar no era la idea. Després de tant de temps sense donar una alegria a l'afició, Pablo Machín tenia ganes de celebrar una victòria. Però, una vegada més i ja portem cinc mesos consecutius, el triomf se li va resistir al seu Girona, que anit va signar una actuació amb més intensitat i plena de voluntat que no pas marcada per la qualitat i les oportunitats de gol. «Qui hagi vingut a veure un equip capaç de plantar-se a l'altra àrea amb deu tocs, segur que ha marxat disgustat», va expressar, recordant les «limitacions» (referint-se a les baixes) amb les que la seva plantilla encarava la cita contra el Saragossa. Amb tot, el sorià no va acabar gens satisfet:?«Puntuar sempre és bo, però no marxo content cap a casa. Espero que tota aquesta insistència, algun dia es tradueixi en fruits».

Si més no, Machín convidava a «valorar» la igualada final, sobretot perquè un rival «en molt bona forma» com el que el seu equip havia tingut al davant «tampoc ha pogut fer gran coses». Ara bé, no va amagar que, després de tant de temps sense guanyar a casa, amb tres empats consecutius i amb l'opció de caure en zona de descens, «el nostre moment no és bo. És cert que tots els partits que hem jugat a casa els hem merescut guanyar. Ara, s'ha de ser equànim. La classificació diu que estem a baix. Això sí, cal recordar que s'han introduït molts canvis i que tothom s'ha esforçat molt». Perquè ahir, per mil i un motius, l'equip titular era força diferent a l'habitual. No es va guanyar, però l'actuació d'homes com Pol Llonch, Rubén Alcaraz i Borja García van deixar prou content a Machín:?«Tothom ha complert. S'han esforçat i això es valora a tot arreu. Hem competit bé i estic satisfet perquè un gran rival com el Saragossa no ens ha generat ocasions. M'agradaria fer un joc més elaborat, tenir més frescor i encert en l'última passada, més punta de velocitat... Però ara mateix no és aixi». A?banda, va definir com a «experiment» haver situat Granell al carril esquerre al tram final.

Sobre el possible penal a Mata, el sorià no es va mullar («m'agafa molt lluny. He vist l'acció repetida i el jugador?em reconeix que la falta és clara, però l'àrbitre és el que decideix», va dir), abans de felicitar-se per fer debutar el jove Joel Arimany:?«Sempre és bo que debuti un gironí; no he fet el canvi de cara a la galeria, sinó perquè ens ajudés».