Més d'una vegada, Pablo Machín ha reclamat en roda de premsa que la fortuna somrigui, d'una vegada per totes, al seu equip. Admet que no li agrada buscar excuses, però no deixa de repetir, en moltes ocasions, que la sort li ha girat l'esquena al Girona. Ja no perquè la pilota no vulgui entrar, sinó perquè des que va arrencar la pretemporada, el tècnic ha hagut de tirar d'inventiva per fer una convocatòria cada cap de setmana. Entre sancions i sobretot lesions, Machín ha hagut de fer mans i mànigues per cobrir les nombroses baixes a les quals ha hagut de fer front. Sembla que ara, de mica en mica, se li comença a resoldre el panorama. Just quan s'ha arribat un quart de temporada i quan l'equip més ho necessita -els resultats, amb 11 punts de 30 possibles i a tocar del descens, no són els esperats- el cos tècnic comença a veure la llum. Si dissabte passat, davant el Saragossa, els gironins encaraven la cita amb un munt de baixes, a Pamplona l'equip recuperarà efectius per intentar sumar tres punts que els catapultin cap a la zona tranquil·la de la classificació. No només tornaran l'atacant Jairo Morillas i el central Florian Lejeune -sancionats contra els aragonesos- sinó que Javi Álamo i Aday Benítez tenen molts números de reaparèixer.

De la llarga llista de lesionats que tenia la plantilla, són aquests dos futbolistes, Álamo i Aday, els que millor estat físic presenten. El primer, perquè ja s'entrena amb l'equip amb total normalitat. I?el segon, perquè ahir a Torremirona va presentar símptomes de millora, fins al punt que va cobrir bona part de la sessió al mateix ritme que els seus companys. Un molt bon senyal per a Machín, que recuperarà així dues peces per al carril dret, una de les zones més afectades des que va començar la temporada. Javi Álamo va ser operat a finals de setembre d'una meniscectomia parcial interna del seu genoll dret. La lesió l'ha tingut un mes fora de combat, però des de finals de l'última setmana ja s'entrena sense dificultats, pel que està a disposició del cos tècnic.

De la seva banda, Aday es va produir un esquinçament miofascial al camp del Leganés que el va obligar a descansar davant el Saragossa. No va fer net en l'última setmana, però ahir va presentar una millora que fa ser optimistes Machín i al seu cos tècnic.

Álamo, un jugador talismà

Doblement important serà el retorn de Javi Álamo a una convocatòria. El canari està recuperat i si res es torça, serà un dels 18 jugadors que es desplaçaran aquest cap de setmana a Pamplona. Que reaparegui el de Gáldar és una molt bona notícia per al Girona, que té de nou a la seva disposició el carriler dret titular. Abans de jugar el seu últim partit (contra el Llagostera, a Montilivi), Álamo havia jugat 6 partits, tots ells d'inici, i havia col·leccionat un total de 528 minuts. No només això:?tot i que no havia vist porteria, s'havia convertit en el millor assistent de la plantilla, amb dues passades de gol per als seus companys. A?més, des que Álamo no juga, el Girona no guanya. Sense el canari, els blanc-i-vermells han perdut al camp del Mirandés i han empatat de manera consecutiva contra Almeria, Leganés i Saragossa.

Coris ho té més complicat

Caldrà veure quina és la seva evolució, però si la cosa pinta força bé en els casos de Javi Álamo i Aday Benítez, més pessimista és la situació de Sebas Coris. A mitja setmana, encara no està en condicions d'entrenar-se amb el grup, no ha fet net de la lesió que va patir abans de viatjar a Miranda i si res no canvia es quedarà una jornada més a casa per acabar de recuperar-se. En l'últim entrenament abans de posar rumb cap a terres burgaleses, la primera setmana d'aquest mes d'octubre, el de Tossa va rebre una entrada fortuïta d'un company que li va provocar un trau al peu que li ha acabat provocant un edema, del qual encara no ha fet net. Ahir, va fer treball amb el fisioterapeuta, un senyal inequívoc que encara no ha fet net.

Sobrino, 144 dies sense jugar

El passat 7 de juny, Rubén Sobrino va jugar el seu últim partit. Va ser amb la samarreta del Ponferradina, al Toralín i contra l'Alcorcón (1-1). Des de llavors, que el davanter de Daimiel no s'ha tornat a vestir de curt per competir, ja sigui de manera oficial o en pretemporada. A dia d'avui, acumula 144 dies sense jugar i sembla que la xifra anirà augmentant. A Torremirona, només va fer una part de la sessió amb el grup, així que sembla que no ha deixat enrere una lesió que comença a eternitzar-se. Va fer-se mal a Ponferrada i això li va impedir jugar durant l'estiu;?va arribar baix de forma a Girona i quan havia de debutar, va recaure. Per tant, no juga des del juny. Tampoc ho farà aquest dissabte, si no es produeix un miracle.