Aday Benítez toca ferro. El polivalent jugador vallesà va completar ahir el seu segon entrenament de la setmana al mateix ritme que els seus companys i es postul·la com una de les novetats a l'onze titular diumenge en la visita al Sadar, després de deixar enrere el tercer contratemps físic del curs. I és que la temporada d'Aday està sent marcada, almenys de moment, per les seves aparicions intermitents a l'equip a causa de les lesions. La darrera va ser a Leganés fa quinze dies. Res greu. Un simple esquinçament miofascial del qual ja està plenament recuperat però que li va fer perdre's el partit contra el Saragossa de dissabte passat. «Era molt poca cosa però no podia arriscar-me a jugar», explica un Aday que espera que les lesions deixin de fer-li la guitza d'una vegada per totes. «Tinc ganes de superar tots els problemes i estar bé cada setmana per poder tenir continuïtat», diu. Aday ha jugat fins ara 243 minuts repartits en 6 partits, dels quals en tres ha estat titular (Mirandés, Almeria i Leganés).

Els problemes d'Aday van començar a finals de juny un cop acabada la temporada anterior. D'acord amb el club, va decidir operar-se del menisc extern del genoll esquerre per eliminar unes molèsties que arrossegava de feia temps. La intervenció li va fer perdre's bona part de la pretemporada però va arribar a temps per a l'estrena de la Lliga. De fet, a San Mamés contra el Bilbao Athetic va tenir uns minuts (11) a la segona part. De mica en mica aniria entrant a l'equip i també participaria contra el Numància (11 min.) i a Tarragona (18 min.). En el partit al Nou Estadi, Aday va patir una ruptura a l'abductor que el va tenir fora de combat gairebé un mes. El de Sentmenat es va perdre els partits contra l'Osca, l'Oviedo i el Llagostera i no va reaparèixer fins a Miranda, on ho va fer de titular. La baixa d'Álamo li obria una porta a l'equip que va saber aprofitar, fins que novament un problema muscular el va fer tornar a aturar-se. Aday va ser titular també contra l'Almeria, on fins i tot va marcar un gol, i a Leganés, on va demanar el canvi a la mitja part en sentir molèsties. Deu dies després torna amb més força que mai. «Em trobo molt bé. Ja he estat dos dies completant l'entrenament sencer i el més important, amb bones sensacions. Estic content perquè puc arribar al cap de setmana en un partit important», deia ahir després de l'entrenament Aday.

La seva alta coincideix també amb la d'Álamo. El canari, però, ve d'un mes sense competir i no té el ritme que, en canvi, no ha perdut Aday. És per això que el de Senmenat es perfila com a titular diumenge a Pamplona al carril dret, en principi, en el lloc de Pol Llonch. Per a Aday, el partit al Sadar serà «molt difícil». «Si aconseguim la victòria serà un cop de puny sobre la taula. Serà complicat però hem d'intentar puntuar, i si podem sumar els tres punts, molt millor», assegura. Respecte al rival, líder de la categoria, Aday considera que l'Osasuna no té res a veure amb el de la temporada passada en què es va salvar en la darrera jornada. «L'any passat potser tenia un gran equip i ho va passar molt malament per salvar-se. També els afers extraesportius ho compliquen una mica tot. Ara, ho tenen tot un xic més arreglat i al camp hi ha un equip jove i competitiu que sent la samarreta».