Javi Álamo, que torna a la convocatòria i, molt probablement, també a l'onze titular, es perfila com la gran novetat del Girona aquesta tarda al camp del líder. Per si jugar a Pamplona, contra un històric com l'Osasuna, en un Sadar que pressionarà de valent, no fos prou, els navarresos estan firmant un inici de somni i després de deu jornades manen a la classificació amb solidesa. El Girona ja fa cinc partits que no guanya (des del 19 de setembre a Oviedo) i, esclar, amb quatre empats i una derrota no es pot aspirar a gaire res més que intentar d'escapolir-se dels llocs de descens. El rival d'aquesta tarda, en canvi, mira a dalt de tot, malgrat que ve de perdre dos punts a Tenerife en el temps afegit i contra un equip de Raül Agné que jugava amb un home menys.

No hi va haver sorpreses en la convocatòria que va facilitar ahir Pablo Machín poc abans d'iniciar el viatge cap a Pamplona en autobús. Rubén Sobrino, malgrat que aquesta setmana ha fet part dels entrenaments amb el grup i que, ara sí, sembla a prop de poder debutar, va quedar-se a casa, reservat, però en canvi sí que va entrar a la llista un Javi Álamo que, en aquest cas, haurà cobert els terminis de recuperació previstos de la seva lesió. El futbolista cedit pel Saragossa va actuar, infiltrat, a Oviedo, firmant una de les seves millors actuacions de blanc-i-vermell, i una setmana després contra el Llagostera. A finals de setembre va passar pel quiròfan per un problema al menisc, amb una baixa estimada d'entre quatre i cinc setmanes que ja ha culminat. Machín el veu per jugar i no està per gaires alegries. Si se l'endú, és probable que ja el faci actuar de titular al carril dret. El tècnic, per al partit d'avui, també pot disposar de Lejeune i Jairo, que es van perdre el duel amb el Saragossa per sanció, i d'Aday, que també ha deixat enrere uns problemes físics i que pot ser alternativa per a qualsevol dels dos carrils del Girona al camp de l'Osasuna. Marcelo i Carles Mas es van quedar a casa per decisió tècnica.

El millor escenari

Anar al camp del líder es podria llegir amb temor, i més per un equip necessitat d'alegries com ho és ara el Girona, però Machín hi va donar la volta divendres en la roda de premsa i va assegurar que, posats a buscar un cop d'efecte, res millor que fer-lo al camp del primer classificat i en una plaça històrica. Allò que s'escapa a casa s'ha de seguir buscant a fora, on fins ara els blanc-i-vermells hi han pescat dues victòries (Bilbao i Oviedo) i un empat (Leganés). De totes maneres el millor visitant de la categoria de la temporada passada, el Girona, ho va passar extremadament malament el curs passat a El Sadar, on va poder arrencar un punt (0-0) gràcies a una prodigiosa actuació del porter Isaac Becerra.

L'Osasuna, a diferència del Girona, només ha deixat escapar dos punts d'El Sadar, on compta quatre victòries (Mirandés, Leganés, Lugo i Albacete) i un empat (Còrdova), i on només hi ha encaixat un gol (Leganés) en cinc partits. En el darrer partit a casa contra l'Albacete, a més, el rival va desaprofitar un penal i el triomf es va quedar a casa.

Els navarresos tenen les baixes d'Álex Sánchez, Bogdan Milic i David García, malgrat que aquest últim s'havia exercitat els dos últims dies amb el grup, però el tècnic, Enrique Martín, prefereix esperar una setmana més. Martín no va donar pistes ahir de l'equip titular que presentarà davant el Girona, conjunt al qual va elogiar notablement dient que li agrada "tot", encara que és probable el retorn de Miguel Olavide en substitució de Maikel Mesa al centre del camp. El Sadar registrarà, com és habitual, una magnífica entrada.