No ens precipitem. Toquem fusta i esperem, pacients, sense fer volar coloms abans d'hora. Amb prudència. La notícia és bona, boníssima, però també ho era fa unes setmanes i tothom sap el que va passar. Rubén Sobrino, el gran fitxatge d'aquest estiu, l'home que encara no ha debutat per una lesió que s'ha anat eternitzant davant la desesperació del cos tècnic i, sobretot, de l'afició del Girona, podria debutar aquest proper diumenge, coincidint amb la visita del Lugo a l'estadi de Montilivi. A diferència de les últimes setmanes, l'atacant manxec es va entrenar ahir sense cap mena de problema i amb total normalitat al costat dels seus companys, per la qual cosa si no hi ha cap contratemps de darrera hora, com ja ha passat aquest curs amb anterioritat, Sobrino podria entrar a una convocatòria per primer cop des que va estampar la seva signatura per convertir-se en blanc-i-vermell.

Si la victòria del Sadar va ser una excel·lent notícia, sobretot tenint en compte que l'equip no guanyava des de la cinquena jornada i que tenia el descens a tocar, la setmana també ha començat amb molt bones noves per als interessos gironins. L'expedició va arribar a Girona procedent de Pamplona cap a les 2 de la matinada de dilluns i unes hores més tard, els jugadors convocats s'unien amb els descartats a les instal·lacions de Montilivi per celebrar el primer entrenament de la setmana abans de gaudir avui d'un dia de descans. Mentre que els titulars contra l'Osasuna van treballar a menor ritme, la resta van completar una sessió que es va allargar més d'una hora i mitja i que va tenir més d'un nom propi. El primer, i subratllat, és el de Rubén Sobrino. El de Daimiel es va exercitar amb total normalitat, va participar en els mateixos exercicis que la resta dels seus companys i també va jugar el partidet final, sense cap problema. És cert que Sobrino, conscient que ha patit una lesió que se li ha anat repetint durant els darrers mesos, no va anar al cent per cent i que en algunes accions se'l veia temerós de posar la cama. Però veure'l al damunt de la gespa en perfectes condicions ja és una bona notícia per a Pablo Machín.

Caldrà veure, això sí, si el futbolista no fa marxa enrere, com ja li ha passat alguna d'aquestes setmanes, en què s'ha entrenat sense gaires dificultats però després ha tornat a notar molèsties a la zona adolorida -el peroné-. Així li va passar just abans de rebre el Llagostera i quan el mateix Machín havia reconegut en roda de premsa que molt probablement Sobrino tindria els seus primers minuts. En l'entrenament previ al derbi, el jugador va rebre un cop, precisament, a la part afectada. El resultat és el que tothom coneix:?el manxec va quedar fora de la convocatòria i un mes i una setmana després, encara no ha debutat. L'estrena, tot i això, podria arribar aquest proper diumenge. La setmana tot just ha començat i Sobrino té dies de sobres per seguir agafant el to fisic i per acabar de fer net del tot de la seva lesió. Si no hi ha recaiguda i el manxec no nota dolor, estarà en plenes facultats per entrar a la llista de convocats per rebre el Lugo.

Coris, encara al marge

Si la presència de Rubén Sobrino va ser la bona notícia del dilluns, la dolenta, o la no tan bona, va ser poder comprovar que Sebas Coris encara continua treballant al marge i que, per tant, sembla que tampoc estarà disponible aquest diumenge. El de Tossa va quedar fora de combat just abans de jugar a Miranda, on havia de ser titular, per culpa d'una entrada fortuïta en un entrenament que li va provocar un trau al peu. L'edema que se li ha produït posteriorment encara no ha desaparegut, per la qual cosa el jugador nota encara dolor depenent de com posa el peu al terra. Ahir va fer una mica de cursa contínua i treball de fisioteràpia, exercitant-se al marge dels seus companys.

En més bon estat ha encetat la setmana Albert Vivancos. El gironí va ser descartat per viatjar a Pamplona per culpa d'una capsulitis, però ahir es va entrenar, si bé no va completar al cent per cent la sessió.