Una pilota penjada a l'àrea, la defensa que bada i Gabriel, del Leganés, que remata tot sol per fer el 2-0 i desesperar, una mica més, un Isaac Becerra ben venut. Era la viva imatge del Girona ara fa gairebé un mes. El d'un equip irregular, que patia en excès en les accions a pilota aturada i que no se n'acabava de sortir. Un Girona tou al darrera, amb una imatge que distava, i molt, de la solidesa mostrada en l'última temporada. El sistema era el mateix i les peces, pràcticament també. Què fallava??Des d'aquell dia, a Butarque, que l'equip ha començat a créixer en tots els aspectes. Ho ha fet de mica en mica, però en definitiva, ha donat un pas endavant. I ho ha aconseguit aplicant-se, sobretot, en defensa. Des d'aquell minut 53 del Leganés-Girona, que Isaac Becerra no cull la pilota del fons de la seva porteria. Són 217 minuts, temps suficient per arreplegar uns quants per començar a treure el cap per la zona tranquil·la de la classificació.

La prova de foc ha arribat en aquestes dues últimes jornades. Després de sumar un empat in extremis a Leganés, els compromisos contra el Saragossa i Osasuna, dos equips de la part alta de la Lliga, no convidaven massa a l'optimisme. El Girona ha tingut una resposta prou positiva: no ha perdut cap dels dos partits, ha acumulat 4 punts de 6 possibles i, el més important, no ha encaixat ni un sol gol en contra. Després d'igualar amb els aragonesos (0-0), va apuntar-se una victòria de prestigi al Sadar (0-1) que confirma dues coses:?que aquest Girona segueix entonat a domicili (és el millor visitant amb 10 punts) i que Becerra i la seva defensa tornen a funcionar. «Era molt important guanyar i més en un camp com el del líder. No només ho vam aconseguir, sinó que vam donar una imatge molt positiva, amb una gran actitud», reflexiona el propi Isaac Becerra, qui considera també que aquest cop de puny al damunt de la taula es tradueix amb un «cop psicològic i anímic molt bo» per al vestidor. «Veníem d'una dinàmica en la que les coses no ens acabaven de sortir. Ens faltava matar els partits i no teníem sort de cara a porteria. Però ara estem competint des del minut 0 fins el 95 i els resultats estan arribant», afegeix.

Per a Becerra, tancar la porta amb clau en aquestes últimes jornades és «clau» per «sumar punts» i remarca l'«actitud defensiva» de Pamplona. «Va ser molt bona. Gairebé no ens van generar ocasions clares i podem estar contents. Va ser un reflex del que era l'equip l'any passat, tot i que el millor que podem fer és passar pàgina respecte la darrera temporada i pensar en el present, perquè ara estem en el bon camí», completa.

Becerra, amb 11 gols en contra en 11 jornades, ostenta el setè millor registre de tota la categoria, encara que fa un any tenia uns números un xic millors:?en l'onzena jornada de la darrera lliga, havia rebut 9 dianes.

Seguir millorant, ara a casa

El porter badaloní no només vol seguir engreixant el comptador de minuts sense encaixar, sinó que confia que, d'una vegada per totes, l'equip sigui capaç de guanyar a Montilivi, on no ho fa des de fa poc més de cinc mesos. «Tenim ganes de donar-li una alegria a l'afició. Estic convençut que si estem tranquils i fem així de bé les coses, els bons resultats arribaran», expressa. Sobre el proper rival, el Lugo, en el que serà la reedició del fatídic últim partit de Lliga, Becerra és clar:?«És un altre Lugo, amb altres jugadors i un tècnic diferent. No tindrà res a veure. Nosaltres, al vestidor, no en parlem».