Amb el Lugo, tot va començar. Va ser el principi d'un malson que no s'esvaeix de Montilivi. Hi ha com una mena de malestruc que persegueix, des d'aquell primer cap de setmana de juny, al Girona cada cop que juga davant la seva afició. Fa gairebé cinc mesos d'aquell dramàtic desenllaç de Lliga (150 dies, per ser més precisos), en el que l'ascens a Primera es va esvair en els últims compassos d'un partit frenètic, amb molts nervis i tensió, que va acabar amb taules per culpa d'un gol de Caballero al descompte. Del que passaria a partir d'aquella acció, tothom se'n recorda. I que aquella tarda el Girona va posar la primera pedra d'una ratxa nefasta a l'estadi, també és un fet. Per això, el vestidor s'ha conjurat per tancar el cercle. Més que treure's una espina (guanyar el diumenge tan sols suposaria un cop moral i en cap cas portaria l'equip cap a Primera), el que vol l'equip, Machín el primer, és guanyar d'una vegada per totes a Montilivi. Bàsicament, perquè l'última victòria data del 24 maig passat. De temps, ja en fa massa.

Contra el Llagostera, en un camp ple, un gol de Sandaza a un quart d'hora del final donava l'últim triomf que l'afició blanc-i-vermella ha pogut celebrar fins a la data. Han passat 164 dies des d'aquella victòria. Més de cinc mesos. Una barbaritat. Amb l'estiu pel mig, el Girona acumula 7 partits com a local sense guanyar, entre el final de la passada temporada i les primeres jornades del present curs. El famós empat amb el Lugo (1-1) va obrir un nefast camí, que va continuar amb la dolorosa derrota contra el Saragossa (1-4) que eliminava els catalans del play-off i que servia per posar punt i final a una gran temporada, això sí, amb final agredolç.

Aquesta lliga, tres quarts del mateix. La ratxa no ha millorat i actualment, els gironins són el pitjor local de la categoria. Per què? Bàsicament, perquè els de Machín només han estat capaços de sumar 4 punts de 15 possibles, els registres més baixos que qualsevol equip ha acumulat com a local fins ara. L'estrena d'aquest curs va ser a finals d'agost i els fantasmes van tornar a volar per l'estadi. Dos gols en els últims minuts van permetre al Numància remuntar un 2-1 en contra i emportar-se la victòria de Montilivi (2-3). Des d'aquell 29 d'agost, el Girona no ha perdut més a casa, però tampoc hi ha guanyat. Ha encadenat quatre empats de manera consecutiva: contra l'Osca (0-0), amb el Llagostera (2-2), davant l'Almeria (1-1) i enfront el Saragossa (0-0). En total, 7 partits consecutius sense guanyar des de l'última victòria. Un cicle negatiu que va començar amb el Lugo i que podria tancar-se, precisament, amb el conjunt gallec. Tots dos equips es veuran les cares aquest diumenge.

Dues entrades per als socis

Els abonats blanc-i-vermells tenen la possibilitat de comprar fins a dues entrades suplementàries per al duel d'aquest cap de setmana. Els preus van des dels 10 euros als Gols fins als 30 de Tribuna, passant pels 15 de la graderia de Preferent.

Recurs per Mata

El Girona informava ahir que ha presentat al·legacions per mirar d'invalidar la targeta groga que el davanter Jaime Mata va veure aquest passat diumenge al camp de l'Osasuna. El jugador va ser amonestat al minut 44 per l'àrbitre Jorge Valdés Aller. El Comitè de Competició de la Federació Espanyola es pronunciarà avui al respecte. Mata, aquest curs, només ha vist dues grogues; l'altra, va ser al camp de l'Oviedo.