«Diumenge torna el Lugo». Aquesta frase s'ha sentit i repetit més d'un cop els darrers dies entre els aficionats del Girona. I, com no podia ser d'una altra manera, el vestidor del Girona també se'n parla. És lògic i del tot normal. El que va passar en la darrera jornada de la temporada quan el gol de Pablo Caballero en el temps afegit va deixar sense ascens directe el Girona a Montilivi encara no està paït. Aquell desenllaç mai s'esborrarà de la memòria ni tampoc de la història del club. Ara bé, diumenge hi ha una bona oportunitat per canalitzar tota aquella ràbia continguda i matar dos ocells d'un mateix tret. L'un, treure's una mica l'espina d'aquell partit i l'altre, aconseguir per fi la primera victòria a casa de la temporada. Aquest és el missatge que surt del vestidor. «L'espina que ens volem treure la plantilla és guanyar a Montilivi perquè no és normal a la categoria no haver-ho fet encara en cinc partits», deia ahir Eloi Amagat, un dels capitans.

El 10 blanc-i-vermell explicava ahir que el triomf a Pamplona va anar molt bé a l'equip per «tornar a tenir confiança i veure que podem guanyar qualsevol rival a qualsevol camp». En aquest sentit, Eloi destaca la igualtat de la categoria. «Ens acostem a només dos punts del play-off i ens distanciem a quatre de baix», subratlla un Eloi que assenyala que ara els queda l'assignatura pendent de guanyar a casa. «Tant de bo sigui diumenge contra un rival que no porta bons records. Tot és molt recent. Tenim ganes que arribi». Eloi considera que el Lugo és un dels ?equips «que més bé juga» però que «sol baixar el rendiment» fora de casa. És per això que el veu com «el rival propici» per guanyar «d'una vegada per totes a Montilivi»

Pel que fa al partit del curs passat, Eloi Amagat té clar que el conjunt gallec anava primat per puntuar a Montilivi i de retruc beneficiar un Sporting que es va passejar al camp del Betis (0-3). «Les primes existeixen i sempre existiran. Crec que realment hi anaven, de primats», assegurava el migcampista gironí, que no va voler entrar més a fons en la qüestió.

«No sé si és lícit o no, però per guanyar o puntuar, fins i tot s'haurien de legalitzar. Ara bé, tot això ja són coses que no em pertoquen i de les quals es podria parlar moltes hores», deia. Respecte si, com en el cas de Borja Gómez, central del Lugo el curs passat i ara a l'Oviedo, hi ha algun compte pendent a la plantilla amb algun jugador gallec, Eloi ho nega.

«Els comentaris -de Gómez principalment- a què es referien els meus companys hi van ser tot i que jo no els vaig sentir. En cap cas vaig pensar que s'ho van inventar. El que sí que desconec és si van ser d'algun jugador de la plantilla actual del Lugo. Allà ells amb la seva consciència», sentencia un Eloi, convençut del triomf diumenge. Això sí, caldrà «canalitzar la sobremotivació perquè no ens perjudiqui».