De ben segur que als 29 anys Pablo Caballero ha jugat en una bona colla d'estadis i camps sud-americans molt més calents que Montilivi. Amb passat al Racing d'Avellaneda, Tigre, Almirante Brown i Ferrocarril Oeste a l'Argentina i al Guaraní al Paraguai, Caballero n'ha vist de tots colors. De gols també n'ha fet un grapat. Ara bé, segur que cap ha tingut la transcendència del que va marcar a Montilivi la darrera jornada de la Lliga regular de la temporada passada. Alçant-se per damunt de Rovirola i Íñiguez, Caballero va rematar, ja en el temps afegit, una precisa centrada de Toni Doval per superar Becerra i deixar en estat de xoc Montilivi. El desitjat i somiat ascens del Girona a Primera Divisió va veure's frustrat pel gol de l'argentí, que va suposar segurament la patacada més forta dels 85 anys d'història de l'entitat. Un cop terrible i del tot inesperat, perquè aquell fatídic 7 de juny Montilivi s'havia omplert per celebrar el primer ascens de l'equip a Primera. Només feia falta guanyar un Lugo que no s'hi jugava res, tret dels hipotètics maletins que podien arribar via Gijón. L'ascens era al sac però quan restaven només dos minuts per lligar-lo del tot, Caballero va despertar tothom del somni.

Plors, incredulitat i molta impotència va ser el que va generar l'empat del Lugo. També ràbia i ennuig cap a Caballero i els seus companys d'equip que, amb tot fet a la Lliga, van cercar l'empat amb insistència fins que el van trobar. Les picabaralles que hi va haver al final del partit entre els jugadors dels dos equips i que van acabar amb algun futbolista escalfat, fan que el retorn del Lugo diumenge a Montilivi no sigui un partit més. Torna el Lugo i torna Caballero, el botxí del Girona que ahir va parlar per primer cop públicament dels fets d'aquell 7 de juny. No té por. No sap què li espera encara, però assegura que el seu passat al futbol argentí el fa estar curat d'espants. «Estic preparat», diu un Caballero que a més a més reconeix que «el moviment, l'ambient i el clima a la grada», el motiven. «Sé a què m'exposo i no em sorprendrà res. Vinc d'un futbol molt més agressiu on els climes hostils són molt habituals», assegura.

Caballero és conscient que a Girona l'esperen amb ganes. El seu gol va tallar d'una revolada les il·lusions d'uns futbolistes que tenien l'oportunitat de tastar, la majoria, la Primera Divisió per primerva vegada. Tanmateix, és evident que si el Girona no és a Primera va ser perquè no va ser capaç de vèncer el Lugo. El gol de Caballero i la golejada de l'Sporting contra un sospitosament mandrós Betis, no haurien tingut cap mena d'importància si Sandaza o Mata, ja amb 1-0 al marcador, no haguessin enviat dues rematades al pal i a la cara del porter José Juan. El segon gol no va arribar i entre els nervis, les baixes i que les forces fallaven, el Lugo va empatar. El gol anul·lat a Florian Lejeune, el cop d'ampolla a l'assistent i els 40 segons que es van haver de jugar més de mitja hora més tard, van afegir encara més ingredients macabres a la desgràcia del Girona.

Aliè a tot el que va provocar el seu gol, Caballero recordava ahir que ell simplement es dedica a «fer la meva feina, que és el que m'agrada». Diumenge ho tornarà a fer. «Ho visc amb normalitat. No sé com reaccionarà la gent. Nosaltres jugarem un partit, com l'any passat. Això és futbol», deia. L'argentí no va voler parlar sobre els possibles maletins ni primes vingudes des de Gijón cap a la plantilla del Lugo. «Vaig fer la meva feina. No vaig fer res més. La resta cal preguntar-ho a ells», deia en referència als jugadors del Girona.

Caballero (autor ja de 4 gols aquest curs) confia tornar a veure porteria a Montilivi. «No tinc por. Si marco, celebraré els gols com ho he fet sempre. Faré el meu partit, la resta ja no depèn de mi», avisa. En aquest sentit, l'argentí reconeix que els ambients calents el motiven. «M'agrada que hi hagi clima als partits i a Girona esperem que l'ambient que ens hi trobem ens faci millors. Ens espera un partit complicat i dur però nosaltres anirem a la nostra, a guanyar els tres punts, que els necessitem», diu.