Diumenge arriba un dels partits més esperats de l'any a Girona. A?Lugo és simplement un més?

No hi donem cap més importància que a un altre. És un partit més. Volem intentar canviar la dinàmica fora de casa perquè no estem sent gaire fiables. Intentarem treure un bon resultat i sumar els tres punts. Almenys, no perdre.

Al vestidor del Lugo es parla del partit de la temporada passada a Montilivi?

Des de la derrota a Albacete que només pensem en millorar els registres a domicili. És l'únic objectiu. Es tracta d'un partit de Lliga més i tot el que la gent o l'entorn hi vugui veure de més és intrascendent.

A Girona s'intenta fer foc nou però costa oblidar aquell dia. Des de la plantilla gironina s'assegura que alguns jugadors del Lugo se'n reien del que va passar sobre la mateixa gespa. En té constància?

La nostra actitud no va ser la de mofar-se ni de ficar-nos amb ells. Vam intentar ser el màxim de respectuosos i dignes en tot moment. La tensió va ser fruit més dels nervis que de res més. No hi vaig vaure cap mala fe.

Amb el seu excompany Fran Sandaza hi havia algun compte pendent?

Això se li hauria de preguntar a ell. Tothom que ve a Lugo hi està encantat. Entenc que hi haguessin nervis perquè s'estaven jugant l'ascens però res més. No ha de sortir d'aquí. Jo al camp em puc enfadar amb el meu millor amic.

Com a professional, quina sensació es té en veure companys de feina plorant desconsoladament?

És clar que fa llàstima. Tot i això, han d'entendre que nosaltres vam anar a fer la nostra feina. Vam empatar un partit que ells podien haver guanyat. Sap greu però no cal donar-hi més voltes. El Girona ha d'analitzar bé què va passar i veure que no va ser culpa del Lugo. També hi va haver altres partits.

Es va parlar i es parla molt de possibles primes per puntuar a Montilivi arribades des de Gijón. Què me'n diu?

A les últimes jornades sempre se'n parla. Jo no n'agafaria mai. Un professional ha de sortir a guanyar sempre tots els partits. No s'ha d'agafar mai res. Prou sort tenim de poder fer aquesta feina. Tant jo com els meus companys tenim la consciència molt tranquil·la.

Com va ser l'experiència d'estar-se més d'una hora tancats al vestidor de Montilivi per motius de seguretat? Van arribar a témer per la seva integritat?

Per nosaltres, que mai havíem viscut una cosa així, no va ser gens agradable. Tot i això no va passar res. Som humans i tenim famílies i si hagués passat quelcom... Va ser una experiència més.

Com veia el seu company Dani Mallo, excapità del Girona, durant aquells moments tancat al vestidor?

No ho sé. Segurament li deuria saber més greu perquè va estar a Girona un temps...

Parlant ja d'aquesta temporada, vénen d'una bona victòria contra el Tenerife però fora de casa els costa un munt. Què els falla?

En les dues últimes sortides a Pamplona i Albacete vam acabara amb molt males sensacions. A veure si les podem canviar a Girona. Tot i això al començament de la Lliga vam aconseguir tres empats a fora.

Ha canviat gaire el Lugo de Luis Milla respecte al de Quique Setién?

Seguim mantenint les coses bones que teníem els darrers anys com ara tenir la pilota i la possessió. Això sí, amb matisos perquè Milla vol ser una mica menys previsible. El nou tècnic intenta sempre que a dalt siguem més ràpids i juguem més directe quan l'ocasió i el partit ho requereixi.