D'altres entrenadors, veient que el seu equip ho havia fet tot per guanyar i que tornava a perdre a casa contra la que comença a ser ja la seva bèstia negra, no estarien per romanços. Apareixerien a la sala de premsa amb cara de pomes agres, es mostrarien secs o al contrari, començarien a deixar anar retrets amunt i avall. No pas Pablo Machín. Fruit de la resignació, possiblement, va optar per mostrar-se serè, com també incrèdul. No entenia com el Girona havia pogut perdre i menys, com el Lugo marxava amb tres punts a la butxaca. "Mai amb tan poc s'ha aconseguit un premi tan gran", es sorprenia. No li havia agradat gens el resultat, però sí que va deixar ben clar que es quedava amb el joc del seu equip. "És el camí, la línia que vull dels meus. Els futbolistes ho han fet tot per guanyar. Hauria d'estar content, però fa mal perdre d'aquesta manera", va resumir.

Machín, que no és d'analitzar massa el rival de torn, ahir sí que va tenir temps per parlar del Lugo. Ben sorprès pel que havia vist, va deixar ben clar que "no s'han acostat a l'àrea i amb molt poc han guanyat. No han fet res. Ho hem fet tot nosaltres. Els hem tingut tancats durant tota l'estona". Fins i tot no va trobar paraules per definir el gol de Sergio Marcos: "Se'ns han acostat amb un... No sé ni com dir-ho. Un xut, quelcom molt rar des de molt lluny i des de la banda. Ens hem emportat una bona patacada. Ells, fent el just, ens han guanyat". I va tornar a lamentar la manca de fortuna que tenen els gironins aquest any a casa: "No m'agrada parlar de mala sort, perquè la sort s'ha de buscar. Però hem d'intentar controlar tots els aspectes perquè aquesta fortuna ens afavoreixi. Tot i que avui (ahir per al lector) ho hem fet tot. Hem arribat a dalt, hem tingut ocasions, hem minimitzat el rival...".

Si no entenia com el Lugo havia sumat els tres punts, tampoc va trobar "una explicació" a la mala ratxa del Girona a Montilivi. "En tots els partits de casa hem tingut opcions per guanyar. No vull ser presumit, però hem sigut superiors a tots els rivals. A més, hem dominat per complet un equip (el Lugo) que en teoria sol tenir la possessió". Perquè per a Machín, el Girona ho va fer "bé durant tota l'estona", recordant que al primer temps "hem tingut alguna ocasió clara per marcar" i que a la segona "el domini ha estat encara més gran. Només calia veure que ells tenien la pilota controlada només quan el seu porter perdia temps!". Malgrat tot, va admetre que no té previst canviar de sistema o de jugadors per intentar trencar la mala ratxa a casa: "Les nostres armes són pressionar, ser intensos i donar-ho tot. Avui per avui, la línia de guanyar és aquesta. És la meva manera de veure el futbol".

A banda de reconèixer que "segurament la primera victòria a casa arribarà en el nostre pitjor partit" i d'admetre que "ens assemblem en bastantes coses de l'any passat però no en l'encert ni en els resultats", va parlar positivament de Javi Álamo: "Era un dia ideal perquè jugués d'inici, però feia quasi dos mesos que no competia. Hem volgut aprofitar la seva frescor. Segur que estarà millor per al proper partit".