Quina cara li va quedar diumenge després del 0-1 del Lugo?

Tothom qui va veure el partit sap que va ser molt injust. El Girona va ser l'únic equip que durant tot el partit va anar a buscar els tres punts i al final el sentiment que et queda és d'impotència. Un reflex dels sis partits que hem jugat a casa: No n'hem guanyat cap però hem fet mèrits per guanyar-ne qualsevol. Hem de tenir paciència i tranquil·litat i seguir amb una dinàmica de joc que segur que s'acabarà traduïnt en resultats.

El perill és que quan jugui a casa l'equip s'obsessioni per la falta de victòries a Montilivi?

Ens trobem en una situació que no és gens còmoda. El Girona ha fet mèrits per tenir més punts dels que mostra la classificació, i només podem pensar que amb aquesta dinàmica de joc ens canviarà la sort. A Leganés hi vam empatar, per exemple, i penso que és el partit on menys mereixíem treure res. El futbol, però, està sent injust amb nosaltres. Ara la meva preocupació és que puguem seguir mantenint aquest joc de qualitat malgrat els resultats.

Falta un golejador? Tant es troba a faltar Fran Sandaza?

És normal que la gent analitzi el joc i els resultats. L'any passat amb poca cosa guanyàvem i molts gols van ser de Sandaza. Tant de bo avui el tinguéssim a l'equip, però no el tenim i el que hem de fer és pensar que el Girona disposa d'una bona plantilla. Diumenge vam tenir ocasions i ens va faltar encert. No crec que a l'equip li falti gol, són dinàmiques, i quan la pilota entri ho veurem diferent.

De cara al mercat d'hivern podria demanar un home-gol al Manchester City...

Estic molt content amb la feina que s'està fent i amb els jugadors que tenim. No crec que l'equip tingui por ni que no generi ocasions. Som valents, tenim més possessió de pilota, i el gran handicap és que els rivals ens respecten molt. Els equips que vénen a Montilivi assumeixen molt pocs riscos, es dediquen a defensar, a no perdre, quan el curs passat, d'entrada, semblava que Girona podia ser un bon camp per treure-hi punts i es veien uns rivals més alegres. A fora ens va millor perquè els ?equips han de proposar més.

Sobrino, que ja té l'alta, sembla ara la gran esperança ofensiva. Què aportarà realment?

Sobrino el que ha de fer és sumar, però la pressió del gol no ha de recaure en ell. Una de les conclusions del partit contra el Lugo és que hi havia una banqueta que permetia fer coses i canviar partits, com així es va veure. I encara queden per debutar jugadors importants com Sobrino. Ens hem de quedar amb això. Anirem a més. El millor està per arribar. S'està fent una feina espectacular en el dia a dia tot i que els resultats no són els que ens esperavem. No l'enganyaré, diumenge vam quedar molt tocats, però avui (ahir per el lector) veig clar que l'únic camí a seguir és aquest.

El Girona té el descens a un sol punt i fa jornades que flirteja amb les posicions de perill. Caure-hi ara seria un cop moral molt dur?

És una opció més que hi ha, però ja se sap, aquesta és una categoria igualada i molt complicada i ara ens esperen dos partits difícils a Vitòria i contra l'Albacete a casa. Tenim equip per guanyar aquests dos rivals. Jo, de por al descens, no en tinc. Ens hem de quedar amb la dinàmica. Si haguéssim guanyat el Lugo estaríem parlant dels partits que portaríem sense perdre i que estem a punt d'entrar al play-off. Anem a més, tenim més plantilla i estic convençut que els resultats arribaran. Quan haguem guanyat un parell de partits seguits, tot es calmarà. Ara, és obvi que també cal fer autocrítica per seguir millorant.

Nwakali continua sense debutar un mes després de la seva arribada. Què aportarà aquest futbolista?

La seva integració ha sigut espectacular tenint en compte que és un nano molt jove que ha arribat a Girona sense conèixer l'espanyol. No és gens fàcil. A més, s'ha trobat un equip fet i això encara ho dificulta més. Dimecres tenim un partit contra el Barça B de Copa Catalunya que ens permetrà veure'l en acció i tenir una referència del que ens pot donar. És lògic que de moment no hagi debutat perquè no ha fet la pretemporada amb nosaltres i no l'hem pogut veure amb minuts de joc. Té nivell, però també penso que hi ha molta competència al mig del camp i tothom es vol guanyar el lloc.

S'han plantejat algun moviment per al mercat d'hivern? Hi ha alguna posició que ja veuen clar que caldria reforçar?

Si alguna cosa he après és que no es pot parlar gaire perquè en el futbol tot canvia molt de pressa... dit això, a dia d'avui no hi ha res previst. L'equip està fent un gran esforç i treballa bé. Podríem tenir vuit-deu punts més i estaríem en zona d'ascens.

Fa temps que negocien l'ampliació de contractes de diversos jugadors de la plantilla. Hi ha algun cas avançat?

A mi m'agrada mantenir el bloc, hi ha jugadors que ens han donat i ens estan donant molt, i voldria renovar-los. Ara bé, en una negociació hi ha dues parts i depenem de l'altra part. Estic intentant que quatre, cinc, sis jugadors renovin però a dia d'avui no hi ha res fet.

L'entrada dels nous propietaris (Boudjemaa i Dutaret) ha canviat la manera de treballar al club? Ara tot és més tranquil?

Cada any té les seves coses. La temporada passada, és cert, va ser difícil en l'àmbit intern però en canvi esportivament va ser meravellós. Aquest any he pogut treballar molt còmodament, tot ha sigut més fàcil, però els resultats no ens han acabat d'arribar... El millor de tot plegat és que estem treballant molt a gust, s'estan fent bé les coses. A la llarga tot això tindrà la seva recompensa.

Vostè que hi té fil directe: hi ha tranquil·litat en els propietaris tot i que els resultats no siguin els que s'esperaven?

La tranquil·litat hi és pel que s'està fent i pel que s'està treballant, no per la classificació. Si els resultats no arriben acabes jugant amb més ansietat. Tots sabem que hi ha bon equip, que s'està fent bé la feina i que tant el míster com els seus ajudants saben bé el que fan.