Rubén Sobrino, 75 dies després d'aquell 28 d'agost en què va arribar a Montilivi i era presentat al costat de Lejeune, debutarà aquesta nit amb el Girona. Serà al Miniestadi, contra el Barça B, en la primera semifinal de la Copa Catalunya, un partit que, com sol dir el tòpic, servirà per donar minuts als jugadors menys habituals i a joves del filial i del juvenil però que aquesta vegada arriba amb nombrosos atractius. A banda de l'estrena de l'exdavanter del Ponferradina, que està cedit al Girona pel Manchester City després d'un llarg serial d'estiu, el Miniestadi també ha de ser l'escenari d'un altre debut, el del migcampista nigerià Nwakali, un mes després d'aterrar a Montilivi també cedit pel club anglès. L'últim reforç del mercat d'estiu (es va tancar el 31 d'agost) es va incorporar als entrenaments amb retard per problemes burocràtics, i sense haver fet pretemporada, i amb el handicap afegit de desconèixer l'idioma, no ha tingut cap oportunitat fins ara.

Si en l'anterior eliminatòria contra el Cornellà (0-1) Machín no dissimulava que la Copa Catalunya era un petit d'estorb, ahir va deixar clar que aquest cop les semifinals els motiven. «Ens enfrontarem a un rival atractiu, amb més glamour, i en un escenari immillorable. No és el mateix que haver d'anar a un camp de gespa artificial, amb poca llum i sense públic a la grada. Aquesta eliminatòria tindrà sabor de futbol i a més nosaltres tenim molt bons records de la darrera visita al Miniestadi (els gironins s'hi van imposar 2-4 el curs passat en la recta final de la Lliga Adelante).

El Girona s'entrenarà aquest matí a l'estadi i, tot seguit, el tècnic facilitarà la convocatòria. Ahir més enllà de la presència de Sobrino i Nwakali, poques pistes més va donar. Pablo Machín va explicar que Carles Mas arrossega molèsties després de patir una punxada en el darrer entrenament de la setmana passada. També va dir que li agradaria veure en acció el juvenil Joel Arimany perquè segons ell, a dalt, «Sobrino no està per actuar encara els 90 minuts i l'altre davanter, en condicions normals, hauria de ser Jairo perquè Mata porta molts minuts». El preparador sorià té el maldecap d'haver de decidir qui deixa fora «i no de pensar qui em puc emportar» ja que té tota la plantilla a disposició. Coris, superada la lesió, apunta al carril dret i Clerc, que no va jugar contra el Lugo, podria recuperar la posició en l'esquerre. Al mig del camp Vivancos o Nwakali sortirien a l'onze, i Eloi i Granell, que han perdut la titularitat, podrien disposar d'una oportunitat. A la porteria, Becerra donarà pas a Germán Parreño.

Sobrino, el gran al·licient d'avui, va arribar a Girona arrossegant molèsties ?-un cop en un entrenament a Ponferrada li va produir un hematoma?- i encara no havia pogut estrenar-se. La setmana del partit contra el Llagostera semblava que podria anar convocat però en el darrer entrenament va rebre un altre cop a la zona afectada i va recaure.