Álex Carbonell, un jugador del Barça juvenil, de 18 anys, que havia rellevat Campins en la segona part, va sentenciar el Girona ahir al Miniestadi, deixant-lo fora de la final de la Copa Catalunya. El mitjapunta de Sant Cugat va guanyar la partida als centrals Richy i Marcelo després d'una precisa passada de Samper des del seu propi camp per sorprendre un Germán Parreño que ja havia fet molt evitant que el Barça B s'avancés en el marcador abans. Carbonell protagonitza una d'aquelles històries increïbles que, de vegades, apareixen en el món del futbol: format al futbol base blaugrana, l'estiu de 2011, quan militava a l'infantil, no va passar el tall i va haver de buscar-se la vida al Cornellà. Allà el van canviar de posició: de lateral dret a mitjapunta, i gràcies a les seves bones actuacions va guanyar-se el bitllet de tornada al Barça, on va destacar poderosament al juvenil B?i on ara ja és un dels destacats de l'A. Anit el Girona va tastar el seu encert en una jugada personal molt ben resolta.

No es pot dir que el Barça B no hagués merescut aquesta recompensa. L'equip de Gerard López, que a la lliga de Segona B les està passant magres, i que venia de caure a casa estrepitosament contra un Llosetenc que no havia guanyat cap partit, va posar-hi més ganes i més ocasions que els gironins. És cert que, a pesar d'això, el duel va ser igualat i que ja amb l'1-0 al marcador els de Machín haurien pogut igualar en una rematada de cap de Carles Mas a la sortida d'un corner que Ortolá va enviar, miraculosament, novament a servei de cantonada. Ara bé, en línies generals va ser el filial del Barça qui va tenir més la pilota, qui va dominar i qui més va mirar d'inquietar la porteria rival.

D'entrada els blaugranes van treure la pilota al Girona. Pressionant molt amunt, l'equip de Gerard aconseguia recuperar aviat l'esfèrica i ja s'hauria pogut avançar en un gol anu·lat per fora de joc dubtós de Tarín als 20 minuts de joc després d'una falta lateral. A mida que el partit avançava era el Girona qui s'assentava. Per alguna cosa ahir al Miniestadi era el gran, l'equip de Segona A, el conjunt que no és avui a Primera per aquella tràgica tarda contra el Lugo del fatídic 7 de juny. Si en els primers minuts la posessió havia sigut de 62% a 38%, poc abans del descans la qüestió estava igualada, meitat i meitat. Curiosament però es va passar dels millors moments visitants a una recta final del primer temps on Germán va haver d'intervenir de valent per abortar les ocasions de Campins, Aitor i Gumbau. Jairo, en la darrera jugada dels primers 45 minuts, va tenir una doble oportunitat: primer es va adormir i no va poder rematar en condicions quan es quedava sol davant d'Ortolá i tot seguit un xut seu es va estavellar a la part posterior de la xarxa.

L'inici de la segona part va tornar a ser blaugrana. El Girona, a dalt, amb prou feines existia. Sobrino va aparèixer molt poc i Jairo no tenia el seu millor dia. Al mig del camp Nwakali hi posava bona voluntat, mentre Vivancos perseguia Aleñá per evitar l'aparició d'un dels juvenils amb més projecció del planter blaugrana, ahir titular al filial. No va ser aquest, sinó Carbonell el futbolista de la base que va executar el Girona. Després d'una llarga sèrie de canvis (en la Copa Catalunya se'n poder arribar a fer set), Álex Carbonell va definir a la perfecció durant la sortida de Germán i tot i la pressió de Richy i Marcelo. Era el minut 86 i, quan tot semblava encaminat cap als penals, els locals donaven un cop pràcticament definitiu.

En la recta final el Girona va mirar de fer un pas endavant, sense èxit. Carles Mas va tenir l'ocasió més clara rematant de cap un corner servit per Granell però es va trobar la inspirada aturada d'Ortolá. Eliminats de la Copa Catalunya, ara ja només queda la lliga. Després de les decepcions del Lugo i d'ahir al Mini, aquest Girona necessita un cop d'efecte. Arribarà a Vitòria?