Si la setmana passada Pablo Machín deia, metafòricament, que per al Girona començava a «sortir el sol», ahir també va tirar de frase feta per dibuixar quin és l'escenari de la plantilla pel que fa a l'estat dels seus lesionats. «De mica en mica anem veient la llum», va dir el sorià. De motius per estar satisfet, per fi en té un Machín que, d'una vegada per totes, té a la seva disposició a tota la plantilla. Ha hagut d'esperar dotze jornades de Lliga per tenir del tot buida la infermeria, quelcom que feia moltíssimes setmanes que no es produïa. Mentre que les molèsties que Borja García va patir el dijous han quedat només en un ensurt, els últims jugadors lesionats, Rubén Sobrino i Sebas Coris, han rebut l'alta mèdica i ja s'han exercitat sense problemes amb la resta dels seus companys.

«Hi ha alguns jugadors que encara no estan al màxim, però veure que tothom es pot entrenar és un molt bon senyal», reflexionava, conscient que ara tindra «algun maldecap» per fer les convocatòries, però «content» per poder comptar ja amb tots els seus efectius. Rubén Sobrino treballa des del dilluns amb el grup i dijous admetia obertament que es veia per jugar «una estona» demà contra el Lugo. Machín, si bé es felicitava per poder comptar amb un home que «ha d'aportar competitivitat» a la plantilla i que li pot donar «velocitat» a l'atac del seu equip, va optar per prémer el pedal del fre:? «Que ningú es pensi que és el Cid, que guanyarà batalles un cop mort. Ara no té tant dolor;?ja és un pas endavant, però encara se li veu alguna reacció en què no es nota del tot còmode».

De Coris no en va parlar. Ho va fer el mateix futbolista, que va passar per la sala de premsa per explicar que les sensacions «són bones» després d'haver-se lesionat ara fa un mes, just abans de viatjar a Miranda, on havia de ser titular. «Va ser un cop molt dur i tot aquest temps sense poder-se entrenar amb normalitat se m'ha fet una mica llarg», deia. El selvatà té l'alta, però és el primer a admetre que no està per córrer la banda 90 minuts. «No sé si estic a punt per jugar. Cada dia em trobo millor i les molèsties són suportables, però encara em falta millorar el tema físic. De moment, m'he d'esforçar cada dia al màxim treballant perquè l'entrenador torni a confiar en mi», apuntava.

Així doncs, si bé Sobrino i Coris ja estan disponibles, no sembla pas que Pablo Machín hi compti gaire per a la cita de demà contra el Lugo. Pot ser que algun dels dos entri a la convocatòria per enfrontar-se als gallecs, encara que de les seves paraules se'n podia despendre una altra idea. «A?l'hora de fer la convocatòria el que primer miro és el benefici del grup. L'objectiu és guanyar. Després ja miro l'interès personal, però el que intentaré és fer la llista el més competitiva possible. Si Sobrino ha d'entrar, entrarà. Ara, és un partit perquè tant al camp com a la banqueta hi hagi els millors», explicava, recordant que dimecres hi ha partit de Copa Catalunya contra el Barcelona B?i que aquella sí que serà una «bona oportunitat» per als que tenen «menys minuts a la Lliga». «El normal és que bona part dels que van jugar a Pamplona tornin a fer-ho diumenge (demà per al lector)», va rematar.