L'entrenament d'ahir al matí del Girona va comptar amb la presència d'un convidat d'excepció, Carles Planchart. Entrenador assistent de Pep Guardiola al Bayern de Munic, l'arbucienc va formar part del cos tècnic gironí al costat de Domènec Torrent ara fa una dècada, poc abans de marxar a Can Barça. Aprofitant l'aturada de la competició alemanya, Planchart va saludar els també arbuciencs Jordi Guerrero i Dani Villar.

«Tornem a un camp que ens porta molts bons records», deia ahir Eloi Amagat, quan se li va preguntar per la cita d'aquesta tarda a Vitòria. El gironí té ben present el 0-3 del passat 20 de maig, en un excel·lent partit dels blanc-i-vermells, que s'acostaven encara més al somni de la Primera Divisió. Una actuació que tant el migcampista com els seus companys volen repetir avui, però que dista, i força, de la resta de precedents. Perquè si el Girona fa uns mesos va meravellar a Mendizorrotza, no sempre que s'ha enfrontat a domicili amb l'Alabès ha tornat amb algun punt cap a casa. Al contrari. Més de la meitat de les vegades que ha visitat l'equip vitorià, el triomf s'ha quedat per als de casa. Això sí, fa set anys que els catalans no saben el que és perdre allà.

Fins ara, l'Alabès-Girona s'ha disputat en vuit ocasions i en només una la victòria ha estat per als forans. Va ser aquest mes de maig, gràcies al doblet de Mata i a un gol de Felipe Sanchón. En la resta de precedents, derrotes i algun empat. El curs 13/14 va deixar una igualada (1-1), com també la de la campanya 42/43 (2-2). En la resta, els resultats han estat desfavorables als gironins:?1-0 (08/09), 1-0 (58/59), 3-0 (57/58), 2-1 (56/57) i 1-0 (41/42).

Per no engreixar aquest últim registre, Eloi Amagat té clara quina ha de ser la recepta:?«Volem guanyar. Viatgem amb aquesta idea i amb la de competir. A?més, hem demostrat que se'ns donen bé aquesta mena de camps. Tenim la referència de fa quinze dies, quan vam guanyar a Pamplona. Esperem fer-ho igual. I també guardem el record de la temporada passada, quan vam fer un dels partits més complets de tot l'any».