Pablo Machín sempre s'ha mostrar prudent. L'any passat li va costar un munt admetre que l'objectiu del seu equip anava més enllà de la mera permanència i no va començar a parlar de play-off o d'ascens fins ben entrada la temporada. Ara, la crua realitat l'ha obligat a ser conscient que el Girona haurà de remar, i molt, per intentar salvar la categoria si l'equip no aixeca aviat el cap. Ahir, després de perdre a Vitòria, on l'equip no va generar cap clara ocasió contra un rival que va jugar més d'una hora amb inferioritat, el sorià no va amagar que "ara mateix la nostra dinàmica és dolenta" i que, per tant, "ens toca mirar més cap a baix que no pas amunt"

"Així està la lliga. Estem en la situació que mereixem, però tampoc vull posar excuses. Potser podríem estar més amunt, però la realitat és que estem on estem. El Girona és un equip que ha de lluitar, i molt, per mantenir la categoria i això és el que farem. Aixecarem la moral dels futbolistes i d'aquí a una setmana tenim una altra batalla a Montilivi on, si juguem com sabem, obtindrem d'una vegada per totes la recompensa", va valorar.

A part d'aquesta anàlisi, va demanar fer un "examen de consciència" per veure per què el seu Girona no havia estat capaç de generar perill contra un rival amb un home menys. "No hem tingut encert. Potser perquè no en sabem prou o perquè no hem pogut", va afegir. No va amagar que l'expulsió d'Einar els hauria hagut de "beneficiar", tot i que va recordar que l'Alabès "ha sabut adormir molt bé el partit, s'ha defensat amb encert i ha fet tot el possible perquè no hi hagués continuïtat", criticant que "no es podia fer quatre passades seguides perquè sempre hi havia alguna falta". Sobre la vermella a Jaime Mata, va dir que "és la viva imatge d'un jugador fora de si. Sabem que Manu domina molt bé situacions com aquestes i li ha provocat la segona groga. I això que ho havíem parlat al descans".