Que les coses no li rutllen al Girona, això ja és una evidència. Els números canten i la imatge de l'equip, si bé a vegades recorda a la de l'any passat, en d'altres es desdibuixa per complet. A Vitòria l'equip va ser incapaç de guanyar contra un rival que va jugar més d'una hora en inferioritat numèrica. S'han perdut dos partits de manera consecutiva i avui mateix el drama es podria accentuar depenent dels resultats de la jornada. La victòria d'un Tenerife que reacciona no va ajudar gens als blanc-i-vermells, que poden caure en descens, una situació a la taula que no tasten des de la penúltima jornada de la temporada 2013/2014.

Perquè això es produeixi, Valladolid i Mallorca (tots dos sumen 14 punts, els mateixos que els gironins però amb pitjor diferència de gols) han de puntuar. Empatar o guanyar els val a tots dos per superar els de Machín a la classificació. El Valladolid no ho tindrà gens fàcil perquè juga aquest migdia a La Romareda de Saragossa (12:00 hores). De la seva banda, el Mallorca també juga en un camp complicat: el Sadar, llar d'Osasuna (19:15).

Caigui o no en descens, els números dels catalans no són gens bons. Sobretot, si es comparen amb els de l'excel·lent temporada anterior. S'han disputat només 13 jornades i el Girona, que es manté amb 14 punts, ha encaixat ja 5 derrotes. I això que no s'ha arribat encara al primer terç del curs. En tot l'any anterior, l'equip només va rebre tres derrotes més: 8. A més, des que Rubén Alcaraz va marcar a Pamplona que no es veu porteria i ja s'acumulen 246 minuts sense marcar.