Fa només una setmana, les coses es veien d'un altre color. Semblava que el Girona havia posat punt i final a una ratxa d'allò més irregular i que havia trobat el seu rumb. La victòria a Pamplona, fins aquell diumenge el líder de Segona A, confirmava la millora dels de Machín, que s'escapaven del pou i s'enfilaven fins la catorzena plaça, més a prop del play-off que no pas del descens. La injusta derrota d'ahir (0-1 amb el Lugo), unida a la resta de resultats, no ha fet més que desinflar les il·lusions que uns dies enrere havien despertat entre l'aficionat. Això, i també ha fet perdre als gironins dues posicions a la taula: del 14è lloc ha passat al 16è.

El Girona es manté amb 14 punts, però ha vist com el descens se li ha acostat perillosament. El té a només un punt, els que marca el Tenerife (13), quart per la cua. Completen les últimes places el Llagostera, Bilbao Athletic i Almeria. Els dos primers es veuen les cares aquesta nit, però guanyi qui guanyi, cap d'ells escaparà de la zona perillosa. També tenen 14 punts el Leganés, Valladolid i Mallorca, tot ells empatats a la classificació amb els gironins.

A la part alta, pràcticament cap canvi respecte l'última jornada. L'únic que hi treu el cap és el Saragossa, que amb l'empat de dissabte es col·loca segon, empatat a 20 punts amb un Osasuna que ahir perdia al camp de l'Elx. No ho va aprofitar el Còrdova per escapar-se al capdavant de la classificació. Els andalusos es mantenen com a líders en solitari amb 22 punts, tot i caure derrotats al camp de l'Albacete.