El fluix partit del Girona a Mendizorrotza va fer que el retorn de Delfí Geli a Vitòria, on va jugar- del 2000 al 2003, no acabés de la millor manera. El president blanc-i-vermell va patir veient com el seu equip era incapaç, no ja de superar un equip en inferioritat, sinó de generar la mínima ocasió de gol. Geli admet que la situació no és l'esperada i considera que un dels motius és la manca d'efectivitat. Per a Geli, quan torni el punt d'encert que no té ara l'equip, els resultats arribaran.

Que l'equip estigui fora del descens és l'únic consol?

Ens agradaria estar més amunt i en una situació més tranquil·la però tots sabem que la Lliga és molt competitiva i dura. Estem pagant que, partits que teníem pràcticament guanyats, no els hem acabat de guanyar. Això ens està passant factura en qüestió de punts. Hem fet mèrits per sumar-ne més però la realitat és la que és.

A Vitòria l'equip va culminar una setmana tràgica amb tres derrotes (Lugo, Barça B i Alabès). És el pitjor moment de la temporada fins ara?

Realment no va ser un bon partit, i això l'equip venia de fer-ne. Contra el Lugo vam fer mèrits de sobra per sumar els tres punts i a Pamplona vam guanyar-hi bé. A casa, a més a més, hem fet bons partits i competit contra grans equips. Dissabte a Vitòria és veritat que no va ser com aquests últims. Cal tornar a la línia d'abansperquè quan es juga bé i es fan mèrits és més fàcil obtenir un triomf.

L'Alabès va fer el seu partit. El pitjor de tot va ser la manca d'idees i de recursos ofensius del Girona?

Potser no vam saber interpretar el partit amb la superioritat numèrica. De vegades el desig i les ganes volen més que el cap. No vam ser capaços de posar-los en dificultats. Ells es van saber replegar molt i mostrar-se molt sòlids arran de l'expulsió. Van ser forts i a mesura que anaven deixant passar els minuts van veure que podien mantenir l'avantatge.

Què considera que falla perquè l'equip estigui tan avall a la taula?

Creem moltes ocasions i fem les coses bé però no hem sabut culminar-ho tot plegat amb gols. És un tema de resolució. Cal ser més resolutiu i tenir efectivitat. Es tracta del més difícil a món del futbol i fan falta ratxes dels especialistes. Ara ens està costant. Esperem recuperar la sort i trobar l'encert.

En aquest sentit, l'equip ha marcat un sol gol en quatre partits. És preocupant la sequera?

Sí. És veritat que contra l'Alabès no hi va haver ocasions però en els altres partits sí que n'hem tingut de molt clares per poder sumar. No hem estat prou encertats. Ara toca recuperar la resolució i estar tranquils i concentrats per aprofitar les oportunitats.

Amb Jaime Mata sancionat, diumenge Sobrino hauria de tenir molts números per debutar. Ha de ser important, oi?

El veiem capacitat per aportar coses i esperem que apoc a poc pugui anar adquirint el ritme de partits i de competició per ajudar. Tots els jugadors són importants però sí que pot ajudar el míster i donar-li solucions alternatives pels partits.

Nota nervis al club o a l'àrea esportiva per la situació?

Estem treballant igual que el primer dia perquè tot funcioni bé i tothom tingui tranquil·litat a l'hora de fer la seva feina. Parlem amb l'àrea tècnica i tots plegats estem amb moltes ganes de guanyar diumenge i que de mica en mica ens acompanyi la sort que falta o ens ha faltat per estar en una situació més tranquil·la.

Diumenge, setena oportunitat a Montilivi. Toca?

No hem estat capaços de guanyar fins ara i hem de trencar aquesta ratxa sense obsessionar-nos-hi ni fer-ho mes gros del que és. Es tracta d'un partit. Passi el que passi, encara quedaran moltes jornades. Ara bé, s'han fer els deures per no tenir més endavant dèficit de punts ni urgències.

Hi ha el perill que s'hi converteixi, en una obsessió?

Segur que els futbolistes han passat per moltes situacions durant la seva carrera. Han de fer bé la seva feina, entrenar-se i concentrar-se per guanyar partits.

L'equip necessita que Montilivi millori els registres de públic?

Quan visitem estadis com els darrers (Mendizorrotza o El Sadar) veiem l'ambient que s'hi crea i com ajuda l'afició. Nosaltres intentem i fem tot el possible perquè vingui el màxim de gent possible i el públic estigui al cantó de l'equip. L'afició sempre dóna un cop de mà a l'equip i, de passada, cohibeix el rival.

El tema de les invitacions tindrà continuïtat o és puntual?

Cada partit intentem fer coses perquè la gent tingui facilitats o vegi possible venir al camp. En farem més d'iniciatives i de coses puntuals.