Quan més content estava Pablo Machín, veient que la infermeria s'havia buidat d'una vegada per totes, un altre contratemps ha trastocat els plans de l'entrenador del Girona. El sorià perd per a l'important partit d'aquest diumenge contra l'Albacete el seu davanter de referència:?Jaime Mata. El madrileny és la peça ofensiva que més protagonisme acapara fins ara. Ho ha jugat pràcticament tot (ha participat en els 13 partits de Lliga)?i acumula 1.104 minuts dels 1.170 que s'han jugat aquesta temporada. L'absurda expulsió de l'última jornada, quan va caure en la provocació de l'equip rival i va evitar que els blanc-i-vermells juguessin força minuts amb dos homes més al camp, s'ha traduït amb un partit de suspensió. Així es va pronunciar ahir el Comitè de Competició, sentenciant que Mata serà baix el diumenge i que per tant, reapareixerà la setmana vinent al camp del Tenerife.

Amb aquesta absència, Machín no té gaire on triar. Jairo Morillas és l'únic davanter amb un perfil similar al de Jaime Mata. El de Gilena, pitxitxi de l'equip amb tres dianes, reclamava dimarts més protagonisme i assegurava que té «esperances» de poder jugar, encara que ho fiava tot a la «decisió de l'entrenador». També té a disposició Felipe Sanchón i Rubén Sobrino, encara que aquest últim no ha debutat a la Lliga i només col·lecciona minuts a la Copa Catalunya un cop superada una lesió que s'ha allargat durant moltes setmanes. L'altra alternativa seria avançar la posició de Borja García (des que juga ho fa per darrere els dos davanters) i buscar-li un complement a dalt, encara que sembla més improbable que Machín es decanti per aquesta opció.

Malgrat tot, el Girona no és l'únic que es presentarà a la cita de diumenge amb algun futbolista sancionat. En aquest aspecte, fins i tot, surt una mica més perjudicat l'Albacete. Els manxecs perden dos dels seus futbolistes per culpa de les amonestacions. El defensa Antoñito, que ho havia jugat tot, ha estat castigat. També el migcampista Edu Ramos, un dels homes amb més presència:?982 minuts en 13 jornades.